enbg

Ива Нейкова и Десислава Рошманова напуснаха „Умна и красива“

14.11.2011 | коментара

14 ноември 2011 г.

Последната част от първата задача в „Умна и красива“ – „Интервю за работа“, се проведе в понеделник. 4 участнички застанаха пред Слави и специалната комисия в състав Антония Петрова, Венета Харизанова и Иво Сиромахов, за да се борят за свободните постове на главен редактор на вестник и мениджър на модна агенция.

За длъжността редактор на вестник на интервю се явиха Ралица Ценова и Валерия Цимбал.

„Един главен редактор трябва да бъде изключително организиран, много дисциплиниран и да успява да преценява положителните и отрицателните страни на хората, за да може да си подбира умело работниците“. Така започна своето интервю Ралица. Според нея няма такъв обективен ежедневник в България, който да засяга всички политически, икономически и социални въпроси. Тя посочи липсата на анализи и прогнози на експерти по различни въпроси като сериозен пропуск. При поставения казус от Слави – ако най-големия спонсор на вестника я помоли да назначи негов близък на работа, но той няма нужната компетенция, как би подходила, Ралица каза, че би била склонна да го вземе да пише вицовете във вестника. „Да се пишат вицове не е толкова лесно“, опонира я Слави.

Според Валерия главният редактор на вестник трябва да е искрен, честен и да се съобразява с това какво мислят хората. Забележките на украинката към нашите вестници са наличието на много жълта преса, която тя нарече „лешояди“. Като друг сериозен проблем Валерия посочи това, че няма независима преса в България. „Бих искала да направим един вестник, който ще бъде по-независим от другите, който ще показва това, което наистина мисли народът“. Бъдещият главен редактор ще назначава само умни и талантливи хора. Валерия е сигурна, че хартиените издания на вестниците никога няма да бъдат изместени от електронните им варианти. „Хартиеният вестник е класика – кафе и вестник сутринта“, обобщи тя.

Антония Петрова остана доволна от външния вид и добрата предварителна подготовка на момичетата. Венета Харизанова би избрала Ралица за редактор на жълт вестник, а Валерия – за редактор на ежедневник. Иво Сиромахов също беше доволен от представянето на красавиците, но определи изказването за вицовете като „греда“. Той обясни, че писането на вицове е сериозен труд, така както и писането на судоку.

За длъжността мениджър на модна агенция пред Слави се явиха Цветелина Дочева и Аделина Димитрова.

Цветелина изтъкна пред водещия своя опит на моден дизайнер: „От малка имам опит – скицирам рокли на моите кукли“. Наскоро е представила и своя колекция в мъжката мода. Цветелина беше подготвила и свои модели на мъжки костюми, които бяха представени като скици с Герги Първанов, Бойко Борисов и Гъмзата. Красавицата харесва италианската мода и обеща, че ще се постарае нейните модели „да не са просто едни безмозъчни кукли, които да се фръцкат по модния подиум, а да са едновременно умни и красиви, защото красотата е нож с две остриета и ако не внимаваш ще се порежеш“.

Аделина посочи като свое предимство своя опит като модел. „Смятам, че един мениджър трябва да притежава преди всичко самоувереност, да е маркетингов стратег и да разбира от мода, да има чувство за стил“, каза тя. Кандидатката определи облеклото си като изключително актуално – сив графит и чизми. „Нито съм в сиво, нито съм в чизми, това прави ли ме неактуален в момента?“, попита я Слави. „Не, но бих Ви препоръчала нещо животинско, по-скоро змийско“, отвърна Аделина. Според нея змиите успокоявали като животни и пазели съкровище, а Слави бил именно „телевизионно съкровище“.

Венета Харизанова не остана доволна от отговорите на момичетата за това какво трябва да притежава един истински мениджър на модна агенция. Иво Сиромахов обаче остана горд, че едно „телевизионно съкровище“ се обръща за мнение към него. Той беше впечатлен от информацията за това какво е актуално този моден сезон и обеща: „ще натепам едни чизми още утре“.

След представянето на последните кандидатки в „Умна и красива“ комисията трябваше да вземе своето решение – коя красавица от всички 10 двойки се е справила по-добре на своето интервю за работа.

На интервюто за поста шеф на телевизия, на което се явиха Надежда Шопова и Антоанета Павлова, по-добре се е справила Надежда Шопова.

На интервюто за поста учителка в училище, на което се явиха Десислава Рошманова и Елена Василева, по-добре се е справила Елена Василева.

На интервюто за поста музикален продуцент, на което се явиха Велина Меледжиева и Нели Бачева, по-добре се е справила Велина Меледжиева.

На интервюто за поста мениджър на хотел, на което се явиха Адриана Калчева и Ива Нейкова, по-добре се е справила Адриана Калчева.

На интервюто за поста профайлър в МВР, на което се явиха Йоана Георгиева и Сибел Килехалил, по-добре се е справила Сибел Килехалил.

На интервюто за поста треньор на националния отбор по футбол, на което се явиха Гергана Гергененова и Десислава Недялкова, по-добре се е справила Гергана Гергененова.

На интервюто за поста управител на нощен клуб, на което се явиха Мадлена Иванова и Янислава Илкова, по-добре се е справила Янислава Илкова.

На интервюто за поста директор на болница, на което се явиха Катя Марашлиева и Радост Иванова, по-добре се е справила Радост Иванова.

На интервюто за поста главен редактор на вестник, на което се явиха Ралица Ценова и Валерия Цимбал, по-добре се е справила Валерия Цимбал.

На интервюто за поста мениджър на модна агенция, на което се явиха Цветелина Дочева и Аделина Димитрова, по-добре се е справила Цветелина Дочева.

Останалите красавици, които не се справиха достатъчно добре със своята първа задача, получиха оценки от комисията в интервал от 2 до 6. Класацията изглежда така:

1. Йоана Георгиева – 5.67
2. Аделина Димитрова – 5.00
2. Десислава Недялкова 5.00
2. Мадлена Иванова – 5.00
5. Катя Марашлиева – 4.67
6. Нели Бачева – 4.33
6. Ралица Ценова – 4.33
8. Антоанета Павлова – 4.00
9. Десислава Рошманова – 3.67
10. Ива Нейкова – 3.33

Последните две участнички – Десислава Рошманова и Ива Нейкова, напуснаха „Умна и красива“.

Следващата задача, която Слави постави на участничките, се нарича „Писмо за раздяла“. Зрителите ще могат да видят изпълнението й в четвъртък и петък – 17 и 18 ноември, в 22:30 часа.