enbg

За 70 хиляди евро – арест и пранги, за един-два милиона – само подписка

13.3.2019 | коментара

В предаването Слави Трифонов коментира „справедливостта“ на държавата по отношение провиненията на отделни кметове.

„Всички сте наясно с това каква невероятно подредена и справедлива държава сме. Примери да искаш. Сега ще ви дам поредния пример за справедливост. В последните дни бяха повдигнати обвинения на двама кметове – един от ГЕРБ, а другия от БСП.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи, издигнат от ГЕРБ, е обвинен от прокуратурата, че е извършил длъжностно присвояване в особено големи размери. Става дума за почти 2 милиона лева. Другият кмет пък е от БСП. Това е кметът на Златица – Магдалена Иванова. Срещу нея има повдигнато обвинение от прокуратурата за длъжностно присвояване в особено големи размери. Тук размерите са над един милион лева. Не мога да не направя аналогия с кмета на Младост – Десислава Иванчева, която не беше от никоя партия и е обвинена за евентуален подкуп от 70 хиляди евро. Това са 140 хиляди лева.

Значи кметът на ГЕРБ – обвинен за 2 милиона. Кметът на БСП – обвинен за един милион. И независимият кмет на Младост – обвинен за 140 хиляди лева. И тук идва справедливостта на справедливата ни държава. Както знаете, кметът на Младост – Десислава Иванчева прекара близо 11 месеца в ареста, беше водена с пранги на краката, държаха я зад стъкло и т.н. А колегите й от ГЕРБ и БСП, обвинени за два милиона и един милион, са – забележете – с мярка за неотклонение – подписка.

Значи за 70 хиляди евро – арест, плюс пранги на краката, плюс публично унижение, а за един-два милиона – подписка. Какво излиза? Не е важно колко си взел, важното е от коя партия си!“ – коментира Слави Трифонов.

Цялото предаване от 13 март 2019 г.