enbg

За тероризма, лицемерието, бизнеса със смъртта и Третата световна война

5.6.2017 | коментара

Вижте какъв коментар направи водещият Слави Трифонов по повод тероризма в световен мащаб и провокиран от концерта на Ариана Гранде за жертвите от терористичния акт в Манчестър.

„Уважаеми зрители, снощи гледах концерта на Ариана Гранде и приятели, посветен на жертвите от терористичния акт в Манчестър. Само да отбележа, че докато продаваха билети за този концерт, стана атентат и в Лондон. Пък там нямаше концерт, но това е друг въпрос. Всъщност не. Снощи не гледах концерт. А гледах поредната проява на лицемерие. Добре организирано, бляскаво реализирано и излъчвано в цял свят лицемерие. Музикално шоу с комерсиални песни по повод смърт. Ах, колко много страдаме за убитите в Манчестър. Ах, колко много сме съпричастни. Ах, колко много не се страхуваме. Гледах как няколко така наречени „тийн идоли“ са се събрали на една сцена и докато си пеят хитовете, страдат за трагичната смърт на децата от Манчестър.

А искате ли сега да си зададем няколко искрени въпроса?
Примерно…
Защо нямаше концерт за убитите 36 души пред църкви в Египет?
Защо нямаше концерт за убитите над 90 души в терористичния акт в Кабул миналата седмица?
Защо нямаше концерт за убитите 202 човека в терористичния акт в Индонезия?
Или този тероризъм там е някакъв друг тероризъм и той не ни засяга?
И на Ариана Гранде не й пука за него?
Или тероризъм има само в Манчестър, в Лондон, в Париж и в Брюксел?
А, извинявайте – тероризъм „Имало и едно време в Америка“ – Кулите близнаци, Световния търговски център…

Има ли някой от вас, уважаеми зрители, който да вярва, че големите, мощни, модерни държави, така наречените Велики сили, не могат да унищожат ИДИЛ за няколко седмици? Има ли някой, който да вярва, че Америка, Русия, Великобритания, Франция и Германия са по-слаби от някакви фанатизирани малоумници, въоръжени с ножове и самоделни бомби, или врязващи се с коли в тълпата? Има ли някой, който да вярва, че това зло ще се пребори с цветя, с лозунги и с „не на страха“?

Не ви ли изглежда лицемерно и цинично, че президентът на САЩ Доналд Тръмп нарича в речите си терористите „зли загубеняци“ и казва, цитирам: „Терористите, екстремистите и тези, които им предоставят помощ и подкрепа, трябва да бъдат изтласкани от обществото ни завинаги. Тази зла идеология трябва да бъде унищожена и имам предвид напълно унищожена“. Край на цитата. И същевременно същият този Доналд Тръмп същия ден, в който каза тези думи, сключи сделки за военно оборудване на Саудитска Арабия за 110 милиарда долара. И допълнителни продажби на оръжие за 350 милиарда долара в следващите 10 години. А помните ли, че точно саудитци бяха в основата на атентата срещу Кулите близнаци? От 19 атентатора – 15 бяха саудитци. Включително и Осама бин Ладен.

Ами Русия? Там Владимир Владимирович Путин решава да се бори с ИДИЛ, само ако това означава Башар Асад да остане на власт. И покрай това Путин да си пробва новите оръжия.

Всъщност така, като се замисля, всички сякаш станахме някакви счетоводители на смъртта. Броим смърт. Броим невинни жертви. Броим трагедии. И само чакаме къде, кога и колко точно хора ще бъдат убити. Плачем по телевизията, поднасяме цветя пред посолствата и лъжем, че не ни е страх. Защото така е модерно – да мрем и да не ни е страх от смъртта.

И помислете малко, уважаеми зрители. А сега кажете – не ви ли изглежда, че за Великите сили всичко е просто бизнес? Дори е по-цинично – те имат полза да има тероризъм, за да си продават оръжията и да си разделят световното влияние.

Снощи на концерта на Ариана Гранде в Манчестър постоянно се чуваше думата „любов“. С „любов“ ще се преборим с тероризма. С „любов“ ще устоим на терористичните атаки. И докато ние се „обичаме“ – терористите ще ни избиват. Ще ни газят. Ще ни взривяват. И ще ни колят.

И ако някой не е разбрал – Третата световна война вече е започнала. И вече взе много жертви. И тази война няма да спре. Няма да спре, докато ние, хората, независимо от каква националност или религия сме, не принудим военните и икономически лобита и политиците да престанат да правят бизнес със смъртта. Иначе Ариана Гранде ще прави още много концерти с много любов!“