enbg

За становището на Църквата „за“ шамарите като възпитание и „против“ абортите

11.2.2019 | коментара

Иван Кулеков коментира становището на Българската православна църква, с което тя се обяви за шамарите като възпитателно средство и срещу абортите.

„Уважаеми зрители, аз съм светски човек и за разлика от много църковни служители не чета Библията, за да изкарвам с това парите си. Чета Библията, не за да вярвам, а за да знам. Въпреки че точно от Библията знам, че който трупа знание, трупа печал – Еклисиаст 1:18. И ако в нещо вярвам, то е в написаното от Еклисиаст, че „Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави – няма нищо ново под слънцето“ – Еклисиаст 1:9.
Всеки ден от живота ни потвърждава тези думи. Светъл пример за това е самата ни православна църква. В нея нищо не се е променило, не само от времето на Христа, но и от времето преди Христа. Решенията, които излизат изпод позлатените корони на Светия синод, по нищо не се различават от решенията, които някога излизаха изпод каскетите на Политбюро на БКП. И в едните, и в другите прозира едно и също неистово желание за властване над живота на всеки един човек – от раждането до смъртта. Идеята, че демографският проблем на България може да бъде решен чрез забрана на абортите, някога се роди и умря в Политбюро на Партията. Днес виждаме тази идея да възкръсва в становището на Политбюро на Църквата относно Националната стратегия за детето. Днешните дядопопове са дори по-безчовечни и от вчерашните байтошовци, защото те не признават детето за пълноценен човек, а за някакво си там тяло, което трябва да бъде възпитавано – цитирам с „допустимо физическо насилие“. И това е написано в 21 век, когато дори насилието над животните е определено от закона като престъпление. А няма ли да бъде още по-възпитателно, ако тези малки нечовешки същества от време на време, само срещу големи църковни празници, бъдат подложени на тричане?! За да може всеки родител да каже на детето си „Аз съм те направил, аз ще те тричам“?! А какво пречи да се заимства и от опита на братята ислямисти, като малките неверници се завързват на осветен кол и се убиват с богоугодни камъни?! В желанието си да наложат религията като идеология, нашите попове от Политбюро на църквата станаха по-големи католици и от папата, тъй като само преди седмица Папа Франциск каза, цитирам: „Насилието в името на Бога е тежко оскверняване на Божието име“.
Вглеждайки се в позлатените одежди на бизнесмените на човешки души, в позлатените им часовници, в позлатените им кръстове и жезли и в ръждясалите им души, на мене ми става все по-ясно защо те бягат като дявол от тамян от темата за сексуалното възпитание и анатемосват употребата на презервативи. Защото всяко родено дете, независимо от това дали е родено от дете или от изнасилена жена – за тях означава кръщене, означава пари! Както се изповяда един поп – „аз от едно кръщене печеля повече, отколкото от хиляда свещи“.
Така че, уважаеми зрители, ако търсите Бога, потърсете го в небето, в детето, в цветето, и най-вече в себе си. А ако търсите дявола – потърсете го в Политбюро на Българската православна църква.“ – каза Иван Кулеков.