enbg

За скандала в първенството по футбол на Гърция

13.3.2018 | коментара

Водещият Слави Трифонов коментира скандала в последния кръг на първенството по футбол на Гърция. Той излъчи видеоматериал, на който се вижда как собственикът на ПАОК Иван Савидис нахлува въоръжен на терена. Повод за действията му е незачетен гол на неговия отбор.

„Какво мислите, уважаеми зрители, се случи след това? Първо – гръцката държава се намеси и спря цялото първенство по футбол на Гърция. И второ – гръцката полиция издаде заповед за ареста на Иван Савидис.

Това ме навежда на някои мисли за българския футбол и нашето първенство, където сме ставали свидетели на изваждане на отбори и нахлуване на терена. Но тук първенството никога не е спирало и никой от виновните не е бил арестуван. Мисля си, че ако и у нас държавата действаше толкова твърдо и решително, щяхме да имаме много по-уредена и справедлива държава. Но да не мечтаем чак толкова много. Най-малкото щяхме да имаме по-честно и по-симпатично футболно първенство и по-силни отбори.

Но най-важното е, че гръцката държава демонстрира, че там няма недосегаеми хора. Защото шефът на ПАОК е мултимилионер. А тук в България, за разлика от Гърция, важи законът „за милиони няма закони, за кокошка няма прошка“, каза Слави Трифонов.

Цялото предаване от 13 март 2018 г.