enbg

За поредния безсмислен ден на българската съдебна система

23.1.2018 | коментара

Тагове:

В предаването водещият Слави Трифонов коментира вота на недоверие срещу правителството.

„В публичното пространство днешният ден нямаше абсолютно никакъв смисъл. Цял ден в парламента текат напълно безсмислени дебати по един напълно безсмислен и ялов вот на недоверие. Вот, който не стряска изобщо управляващите от ГЕРБ. Вот, който има за цел да прикрие абсолютната безидейност на БСП. И вот, който е неприятен и ненужен за ДПС“, каза той.

Слави Трифонов коментира и случващото се около делото КТБ.

„Днес беше поредният безсмислен ден и за българската съдебна система. Днес отново не беше даден ход по делото КТБ. И сега ще ви кажа причините, поради които дело за присвояване на близо 4 милиарда лева не може да му бъде даден ход.

Първо: Основният обвиняем Цветан Василев е нередовно призован и не се явява. На адреса му на ул. „Кричим“ по сведение на домоуправителя търсеното лице от години отсъства, а апартаментът му в момента е необитаем. Едва ли има човек в България, който да не знае къде е Цветан Василев. Сашо Диков може да го намери в Сърбия и два пъти да му вземе интервю, българският съд не може да го намери.

Второ: Съдията по делото Вирджиния Петрова днес най-чистосърдечно попита двамата му адвокати имат ли негов телефон, пък те отговорили с поклащане на глава. Не, нямат! Имате ли телефон на Цветан Василев? Адвокатите: Не, нямаме. Ето така се търси обвиняем по дело! Питаш адвоката му дали има телефон и ако няма – няма дело!

И трето: Слушайте внимателно, идва най-любимата ми безсмислена част за причините за отлагането на това мега дело – делото за КТБ. Цитирам: „На делото стана ясно и че някои от страните имат искания да се запознаят с определени материали. Затова съдийката призна, че не може да им ги осигури, защото все още сканират документите. „Има един скенер“, вдигна рамене съдия Петрова“. Край на цитата. Ето това, уважаеми зрители, е българската съдебна система! Един скенер. Предлагам да направим национален молебен с поп, даже и ходжа да викнем, да не се счупи скенерът, защото съдебната ни система съвсем ще спре! Да е жив и здрав тоя скенер, щото счупи ли се тоя скенер, ни едно дело не може да се проведе!

Бих се изкушил да кажа, че няма такава държава, обаче няма смисъл…“, каза Слави Трифонов.

Цялото предаване от 23 януари 2018 г.