enbg

За обидчивите управляващи

21.1.2019 | коментара

В предаването Слави Трифонов коментира случая със заведено дело от кмета на Стара Загора Живко Желев срещу автора на коментар под публикация във фейсбук, използвал квалификацията „смешник“:

„Забелязал съм, че много са ни обидчиви управляващите. Все едно не сме ги избрали да работят, а сме си избрали нещо като гаджета. И трябва да ги обгрижваме, дундуркаме, да внимаваме да не ги обидим, камо ли да кажем някоя лоша дума за тях“, каза водещият и показа цитат от медиите по темата, от който става ясно, че подсъдимият под публикация във фейсбук в „Група за истината за Стара Загора“ от 15 август миналата година е написал: „Щото тоя смешник дори не е в града…“

„Човекът, който е изрекъл тази невъобразима обида „смешник“, е на 26 години и се нарича Иван Киров. Иване, кой си ти, че ще наричаш кмета си „смешник“? Да не би ти да му плащаш заплата? Да не би ти да му даваш служебната кола, топлото местенце и ти да си му шеф? А, забравих – ти наистина му плащаш заплатата със своите данъци. Затова си му и шеф. Както и всички граждани на Стара Загора.

Вижте до какви тежки последици е довела за кмета на Стара Загора тази гнусна обида „смешник“. Ето какво е написал самит кмет в жалбата си пред съда:
„Използването на жаргона „смешник“ цели охарактеризирането ми като лек, комичен човек… Изразът е лесно запомнящ се и поради това – труден за пренебрегване, като изисква продължителен период за възстановяване на пълноценното усещане за ненакърнени чест и собствено достойнство, както и изчистване от мисленето на читателите на съмненията относно вида, който му представя.“ 
Затова, скъпи граждани на Стара Загора, разбирате как се чувства вашият кмет. (…) Той е нежен, той е уязвим, той е раним. Такъв сте си го избрали – деликатен и обидчив. Затова, препоръка от опит – като го видите, целунете го. Прегърнете го. Дайте му любов. Той има нужда от това. Иване, ти Иван Киров – престани с тези обиди във фейсбук. Отиди пред кабинета на кмета, подари му цветя, цункай тази нежна душа. Човекът има нужда от любов.

Но аз понеже не съм от Стара Загора, ще кажа на кмета следното: Кмете Живко Тодоров, кмете Живко, ти си голям смешник.“ – коментира Слави Трифонов.

Цялото предаване от 21 януари 2019 г.