enbg

„Война на думи“ – „За и против участието на жени в спорта „вдигане на тежести”, 12 март 2012 г.

12.3.2012 | коментара

Отбор „Ескалатор” победи в първите дебати във „Война на думи”, след като заслужи средна оценка 5,00 от членовете на комисията Кольо Колев, Миролюба Бенатова и Филип Станев. Отбор „Ръб” получи оценка 3,67.

Днес участниците продължиха дебатите в своята първа задача, започнати миналата седмица по темите „За и против президентска република” и „За и против участието на жени в спорта „вдигане на тежести”.

Победителите от „Ескалатор“ – Елена Ромеле, Зорница Танева, Николай Зъбов, Ирена Петрова и Траян Косев получиха от Слави Трифонов мобилни телефони Android с touch screen, Wi Fi и други екстри.

Преди да получат оценките си от комисията, във втората част на дебатите отборите си задаваха въпроси на тема „За и против участието на жени в спорта „вдигане на тежести”. Елена Ромеле – Иван Цолов и Траян Косев – Георги Саров на два пъти се сблъскаха един срещу друг в словесен двубой. Елена Ромеле от „Ескалатор” бе по-убедителна срещу Иван Цолов от Ръб” и дори бе по-активна в частта, в която трябваше да очаква отговор от съперника на зададения от нея въпрос. Елена Ромеле направи алюзия с известен чешки сериал от „детството на Слави” и попита Цолов: „Има „жена зад щанда”, защо да няма жената зад щанга? Разликата е само в една буква?” Цолов пък отвърна на Ромеле с въпросите: „Каква потребност задоволява жената с това да вдига щанга?” и „В колко списания моделите са щангистки?”

Траян Косев от „Ескалатор” попита Георги Саров от „Ръб”: „Кое допринася повече за имиджа на България – тежкоатлетки, които носят медали на държавата ни, или една супер секси поп-фолк певица?” Във втория си въпрос Траян Косев се опита да разбие аргумента на „Ръб”, че жената трябва да е секси, като стигна чак до баба Илийца от разказа „Една българка”. „Вие, баба Илийца, във вашите представи, как я визуализирате – като супер секси баба ли?” – попита Траян. „Кои са по-популярни в България – щангистките или поп-фолк певиците?” – попита пък Георги Саров своя съперник от отбор „Ескалатор”.

Кольо Колев коментира, че при дебатите участниците проявяват характерна българска черта – невъзможността да държиш целта, докато Миролюба Бенатова отбеляза, че ще цени концентрацията на мисъл и воденето на интересен разговор.

В края на първия дебат във „Война на думи” Слави Трифонов постави и новата задача на участниците. В четвъртък отбор „Ескалатор” ще защитава тезата „За твърдата ръка на полицията”, а отбор „Ръб” ще е „Против твърдата ръка на полицията”. Участниците ще дебатират и по още една тема, която ще научат в последния момент.

Гледайте как ще се представят участниците във „Война на думи” в четвъртък, 15 март 2012 г., в 22:30 ч., в „Шоуто на Слави”!