enbg

За двойните стандарти към арестантите

21.12.2018 | коментара

Слави Трифонов направи паралел между арестите на двама кметове – Десислава Иванчева и Ценко Чоков. Водещият отбеляза, че докато отношението към единия е като към животно, с другия се отнасят като с домашен любимец. „В цялата тази тенденциозност – и в двата случая, се усеща мирисът на корупция“, каза Слави Трифонов.

„От няколко дни с изумление наблюдавам съдебните циркове, които се разиграват в държавата. Те са основно два – единият е с арестувания кмет на Младост – Иванчева, а другият е с арестувания кмет на Галиче – Ценко Чоков. Забелязали ли сте интересния паралел между тези два случая? Единият кмет – Иванчева, която е обвинена за корупция, е третирана като Ханибал Лектър – развеждат я напред-назад с белезници на краката и само дето маска не са й сложили на лицето. А тя е някаква женица, която тежи 40 кила. А другият кмет – Ценко Чоков, който прилича и се държи като мутра, се разхожда напред-назад из София, уж да ходи на зъболекар, а си хапва сладко-сладко в столичен ресторант. И аз се замислих – какви са тези двойни стандарти? И двамата са обвинени за престъпления – Иванчева за корупция, а Ценко Чоков – за отвличане, побой и палеж. Защо с единия се държат като с някакво животно, а с другия – като с някакъв домашен любимец? Законът трябва да бъде равен за всички – еднакво справедлив и еднакво строг. Защото когато има двойни стандарти, логично има съмнения, че нещо е нередно и нагласено – че за едни е така, а за други е иначе. В цялата тази тенденциозност, и в двата случая, се усеща мирисът на корупция. И май той не идва само от случая с Иванчева. Иначе няма логика Ценко Чоков, в случаите когато не е на кръчма, да си седи в луксозния апартамент в София, а Иванчева да се храни до тоалетната в ареста. Макар че може и да съм се объркал – нали правосъдният министър Цецка Цачева каза, че всички арестанти са при равни условия. Така си е – просто някои са с по-равни условия от другите.
Така че, уважаеми зрители, за пореден път в последно време ви задавам въпроси. Това дали ви засяга? И ще ви отговоря – да, засяга ви, защото докато съдебната система е в такова уродливо състояние, животът на всички ни е застрашен.“ – коментира Слави Трифонов.

Цялото предаване от 21 декември 2018 г.