enbg

За гостуването на Дзукеро

7.5.2019 | коментара

62 предавания остават до последното излъчване на шоуто, на 31 юли. Затова ще ви разказваме някои неща, които са се случили с нас и нашите гости, но не са били излъчени в предаването. Днес събеседник на Слави беше Евгени Димитров. Двамата разказаха спомени от гостуването на Дзукеро на 22 октомври 2001 г. 

Евгени сподели, че е решил да разкаже за Дзукеро, защото изпълнитеят е бил първата много голяма световна звезда, гостувала на шоуто и която той изключително много харесва и слуша. Слави добави, че това гостуване се е случило благодарение на Саня Армутлиева, а Дзукеро е презентирал хита си „Baila Morena“ в шоуто. 

Като част от „делегацията по посрещането“, Евгени си спомни и първоначалния разговор със звездата. Тогава Дзукеро казал, че иска всички музиканти да са в черно, тъй като неговите са афроамериканци. Освен това заявил, че ще пее на плейбек. Евгени Димитров бил много разочарован, защото с бенда вече били подготвили три негови песни, а „Baila Morena“ не била представена никъде още. Тогава за пръв път билприложен един ходход, който след това сработвал и при други известни изпълнители – поканили го да седне на първия ред в студиото и да чуе как свири „Ку-ку бенд“. „Музикантите по цял свят са една порода и когато чуят други музиканти да забиват яко, веднага се променят“, каза Слави. Така и станало – Дзукеро веднага станал и си взел китарата, а в шоуто изпълнил две парчета на живо. 

Слави разказа, че след шоуто  ходил „да пие с Дзукеро, по професионално задължение“. По това време и Дзукеро бил скаран с гаджето си, и Слави също. Водещият сподели, че не помни разговора, но си спомня какво казал Дзукеро финала на разговора – „Да знаеш – на света сме трима: Лучано Павароти, ти и аз!“ 

На финала на разговора Слави обяви, че в представянето на такива неизлъчени моменти ще участват и други колеги. Обмисля се гостуване на Цветан Недялков. Слави анонсира и че се обмисля закупуването на китара на Дейвид Гилмор, който ще предложи на търг в Ню Йорк 121 от своите китари. „Обмисляме да купим, защото Цветан и Ку-ку бенд заслужават“, каза Слави. 

Цялото предане от 7 май 2019 г.