enbg

Започват полуфиналите в “Детска Евровизия 2015 – национална селекция”

31.8.2015 | коментара

Надпреварата между най-талантливите български деца за представителство на страната ни на “Детската Евровизия 2015” ще протече в няколко епизода, в които най-добрите 24 изпълнители, избрани от журито в предварителните кастинги, ще демонстрират своя талант пред комисията и пред зрителите.

Децата, стигнали до полуфиналите, ще пеят на живо, с акомпанимент на Ку-ку бенд.
Песните, които изпълняват кандидатите на етап полуфинал, са с продължителност 3 минути. Песента, с която ще се представя всеки кандидат се избира съвместно от музикалния продуцент, изпълнителя и неговия музикален педагог.

На всеки от четирите полуфинала ще гледаме изпълнения на 6 деца, като три от тях ще се класират за финал. Първият финалист се определя от зрителите, а останалите двама – от комисията.

След като изпълненията за вечерта приключат, зрителите ще могат да дадат своя глас на junioreurovision.bg и чрез sms. Резултатите се обработват в реално време и участникът с най-много зрителски гласове се класира за финал.

От останалите петима полуфиналисти в съответната вечер комисията избира още двама, които изпраща директно на финала. Комисията взема решение на база обсъждане и постигане на решение с мнозинство. Така в рамките на четири вечери ще бъдат избрани 12-те финалисти.

Полуфиналите на “Детска Евровизия 2015 – национална селекция” ще се излъчат на живо по Би Ти Ви на 31 август, 1, 2 и 3 септември от 21.30 ч. Водещи ще бъдат Борис Солтарийски и Петя Дикова.