enbg

Закупилите кодове ще могат да гледат концерта на slavilive.com на 26 септември

26.9.2015 | коментара

Всички зрители, закупили код за достъп до живото излъчване на концерта на Слави и „Ку-ку бенд“ на 25 септември, ще получат възможност да гледат концерта на запис.
Записът ще бъде публикуван на 26 септември на същата част от сайта, където бе живото излъчване – в раздела „Гледай на живо“.

Същевременно Еволинк ще възстанови за своя сметка всички заплатени кодове за достъп до живото излъчване.

Публикуваме цялата информация, изнесена от „Еволинк“:

Уважаеми почитатели на Слави Трифонов и Ку-ку бенд,

Eкипът на Еволинк Ви поднася най-искрените си извинения за възникналите технически проблеми със сайта www.slavilive.com.

Еволинк ще възстанови за своя сметка всички заплатени кодове за достъп до живото излъчване.

Причината за техническите проблеми бе целенасочена мрежова атака от типа DDoS към всички сървъри на компанията, осигуряващи поддръжката на сайта.
Атаката започна около 18:50 ч. на 25-ти септември, като първоначално предизвика забавяне на известията за потвърждение на плащане. Интересът към сайта наистина бе голям и това е подвело екипа по поддръжка, че забавянето на сървърите се дължи на големия брой зрители, желаещи да купят кодове в последния момент. Въпреки че на практика бяха осигурени капацитети, които многократно надхвърляха нужния ресурс за обслужване на заявките към сървърите, продължихме да наблюдаваме забавена работоспособност на сайта.

В 20:45 ч. екипът ни идентифицира съществото на проблема и предприе действия за филтриране на мрежовата атака. Този тип атаки са изключително тежки за предотвратяване и са познати множество примери за подобни зловредни действия към големи международни компании, продължаващи със седмици. Превантивната филтрация в този случай е неподходяща за сайтове, привличащи внезапно многобройна аудитория, тъй като биха могли да бъдат интерпретирани като атаки и да се предотврати достъп на легитимни посетители. В 21:20 ч. успешно бе активирана надеждна защита от атаката, включително филтри на ключови места в Интернет, така че зловредният трафик въобще да не достига до мрежата на Еволинк.

Еволинк ще възстанови всички заплатени суми, включително и на зрителите, които са се закачили рано към стрийминг сървърите и са гледали концертa без да усетят проблеми със сайта.

Още веднъж поднасяме нашите извинения към многобройните почитатели на Слави Трифонов, както и на самия Слави Трифонов и неговия екип.

Екипът на Еволинк АД