enbg

Зад граница: Георги Динев за живота в Англия

6.7.2016 | коментара

Георги Динев, който е другият съсобственик на строителната фирма, заедно с Алекс Димитров и повече от 9 години работи с български емигранти, споделя наблюдения за работата си с български емигранти.
По отношение на референдума за Brexit Георги Динев каза: „Този референдум няма да върне българите в България, той може да ги премести в Испания, може да ги премести в Германия, може да ги премести в Италия, но той няма да ги върне в България. В България ще ги върне нашият референдум, който е много по-важен за нас, защото по моите наблюдения, българите, които сме тук, ние сме натрупали някакъв опит и искаме да видим в България личности, които се избират чрез мажоритарната система, личности, които да създадат условия всички ние да се върнем и този опит да го пренесем там, и заедно да си оправим държавата. Защото българите тук вече осъзнаха, че няма кой да дойде и да оправи България.“

Според Георги Динев извън България човек може много по-лесно да се реализира, а „мечтите нямат таван“. Г-н Динев говори за това, че българите в чужбина изпитват вина. Това, според него, е феномен като при човек, който стане обект на посегателство и не може да говори за него. Изпитват вина, че не са в България, „че са изгонени едва ли не“, вместо тези, които са ги прокудили, каза Георги Динев. По неговите думи друг проблем на българите е, че не се чувстват добре в България, но когато отидат в чужбина, също не се чувстват добре. „За тях България е и ад, и рай“, констатира той.
Динев заяви, че се чувства българин и иска да се върне в България, за да сподели опита си, но очаква да дойдат хора (б.а. в управление), които да създадат условия, „в които ние сами ще си оправим държавата“.

Видеото е част от Brexit в „Шоуто на Слави“.

Цялото предаване от 6 юли 2016 г.