enbg

Жив смок се включи в танците, кючекът на Стефан накара Памбос да замлъкне

15.4.2011 | коментара

15 април 2011 г.

И в петъчния ден сцената на шоуто се разлюля от ритмите на кючека, оприличен от Слави на арабски фитнес. Членовете на журито изразиха своите впечатления и очаквания. Павлина заяви, че ще опита да бъде безпристрастна, като за нея ще е важно участниците да танцуват със сърце, тъй като не са професионалисти.
На въпрос отправен към нея дали размерът на бюста има значение за кючека, Адриана отговори утвърдително, а когато въпросът с размера бе отнесен към мъжкото изпълнение, тя завоалирано отговори, че е добре да е красив.

Памбос отново иззе функциите на водещия като разказа виц, този път за Годжи.
Светльо Митев продължи да оказва помощ при оценяването. Мнението си за видяното предишния ден той изрази със сентенция: „Кючекът е като живота – не е много ясно как е възникнал, но е хубаво, че го има.“

Първа кючек танцува Вероника Валентинова под ритмите на „Ъндърграунд кючек“ на Горан Брегович. Тя бе поздравена за страхотното си изпълнение от Павлина, която добави, че й се радва, защото доказва, че „и по-дребничките могат да танцуват“. По думите на Николай Манолов, Вероника е родена да танцува и всичко изглежда изпълнено с лекота. Адриана определи изпълнението като много темпераментно и блестящо. Памбос беше харесал много танца, а думите му бяха красноречиви: „Ти наистина караш размера да се увеличава.“
Светльо Митев бе лаконичен: „Очарователен джобен кючек.“

Мариана и Танко Кабаджови танцуваха кючек на „Били Джийн“ на Долап Дере. Павлина бе на мнение, че това не е техният танц. Думите й накараха Слави да коментира, че това е танцът на Свилен, който обаче вече отпадна. Николай каза, че танцът на двойката е „тежал“, а Адриана каза, че кючекът им е бил равен, монотонен. Според Памбос в танца на двамата е лисвало желание.

Борис Панайотов се представи на „Кючека Кораба“ на Али Писик. В хореографията бе включен танц със змия, заместена успешно със златиста верижка. Стана ясно, че по време на репетиция Борис е отхвърлил предложението на Слави да танцува с истинска змия, зарази страха си от студенокръвните. Слави все пак беше скрил един азиатски смок, който извади в края на танца и опита да изплаши танцуващия. Борис обаче не се стресна, а Светльо Митев отбеляза, че и смокът не се уплашил.
Танцът на Борис бе определен от Павлина с думата „страхотно“. Николай Манолов поздрави Борис за хубавия мъжки кючек, изпълнен артистично, но отбеляза, че историята в танца била в повече. Адриана сподели, че е била впечатлена, а Памбос допълни, че Борис е искал да направи шоу и е танцувал с кеф.

Стефан и Кольо Бончеви танцуваха на “Талибан кючек“. Павлина каза, че е харесала танца им, но призна, че са можели да включат по-разнообразни движения. Николай отбеляза, че това е най-силният танц на Кольо досега. Адриана се изрази така: „Толкова е кючек, че чак ми стана неудобно.“ Памбос определи танца им като „автентичното кючек“, не е модерно и красиво, но пък по задачата.
Отново за танца на Бончеви Светльо Митев коментира, че все едно Нилс Бор и Ернст Ръдърфорд разказвали своята работа по разбиването на мирния атом.

На „Кардарашки кючек“ на Писеца бенд танцува Стефан Николов. За изпълнението Слави каза, че така Стефан е приличал на ранния Фреди Меркюри, който в оригиналния клип чисти с прахосмукачка.
Павлина се обърна към Стефан с думите, че е имала желание да го окуражи да продължи да се занимава с танци, но тази вечер, уви, е в шок. Николай Манолов не беше сигурен колко му е харесал танцът на Стефан. Адриана коментира, че танцът като танц си бил добре. В края и Памбос призна, че за първи път не знае какво да каже.

Мая Иванова и Вилиана Иванова танцуваха кючек на песента „Милионерче“ на Тони Стораро. Павлина ги поздрави, че тази вечер са се раздали на 100%. Николай Манолов каза, че в очите на мъжете са се представили блестящо. Адриана бе харесала танца, а Памбос поздрави приятелките за освободеността и настроението.

Оценките на втората група участници, танцували в петък, ще видим в понеделник. Тогава те ще получат и новата си задача.
Класиралият се на последно място ще напусне „Танцувай с мен – 3…стаен“.