enbg

Елена устоя на неприлични предложения, Линдзи вкара ракията в играта

19.4.2010 | коментара

19 април 2010 г.

Линдзи Солтцгивър и Елена Рубеж закриха чуждестранното маркетингово представяне на „Добре дошъл в България” на територията на Женски пазар в задачата на финалистите Lady’s Market.

Линдзи Солтцгивър трябваше да продава зеленчуци. Американката обясни, че такива пазари има само в някои щати. Що се отнася до Лас Вегас – там няма – каза тя, – пазари има само в селата. Леко смущаващото обобщение направи Слави – Лас Вегас е градът, ние сме селото.
В конкретната си задача Линдзи се справи добре, като прибягна до изпитани пазарни прийоми – обяви четири марули за левче, а в по-късен момент прецени, че по-ефективно ще е да дава трите марули за левче, а четвъртата да обяви за безплатна. Линдзи находчиво обвърза пазарната си стратегия с българската традиция и умело напомняше, че вечерта ще е време за ракия, която много върви със салатка.

Иво Сиромахов изказа мнение, че на Линдзи е било по-лесно, защото „сега е Maruli season, пролет е, даже в Чернобил морковите вече чуруликат, птичките лаят”. Извън шегата той я похвали, че е била подвижна и не спирала да рекламира стоката. Останалите членове на комисията също отличиха Линдзи за инициативността и активността й. Оценката, която те й поставиха, беше 5,60.

Елена Рубеж имаше нелеката задача да продава метли и сечива в меката на пазарите – Женски пазар. Елена не показа никакво притеснение от нестандартния асортимент, който трябваше да предлага, и смело излезе напред да рекламира метлите, като успя да реализира няколко изгодни продажби. След метлите, Елена се прехвърли на пазара със синджири като ги рекламираше, че стават „за куче, за жени, за мъже”. Не мина и без неприлично предложение – мъж даваше 5000 лв., за да купи цялата сергия, плюс продавачката. Елена обаче твърдо удържа фронта и му предложи сергията със все метлите, но без нея.

Иво Сиромахов коментира, че да продаваш сечива на труда на един не особено трудолюбив народ, това е като да продаваш сутиени в казарма и заключи, че това е може би най-трудната задача – „ако излезете, ще видите че хората не метат много”.
Евгени Димитров похвали Елена за достойното поведение и добави, че после ще се консултира с нея за веригите за мъже и жени, които стояли много добре по време на нейната презентация. Филип Станев също изрази адмирации за достойното поведение на Елена, при което тя запазила самообладание и авторитета си.
Иван Кулеков каза, че метлата в България е луксозна стока – „тя е като новата дреха, която стои в гардероба и никога не се ползва. Продавачката видя, че метлите не вървят и затова започна да продава вериги. Тя е разбрала, че хората в България живеят в ситуация на садо-мазо в една кочина. Това момиче няма да остане гладно.” Крайната оценка, поставена на Елена от комисията, беше 5,60.

Класиране след кръга „Lady’s Market”:

Айсату Диало – 6.00
Анджела Родел – 6.00
Хорацио Гонзалес – 5.80
Елена Рубеж – 5.60
Андрю Ричардс – 5.60
Линдзи Солтцгивър – 5.60
Дияна Миликевик – 5.40
Ервин Линдбихлер – 5.40
Гюнтер Хемпел – 5.20
Уалид Бен Мустафа – 5.00

В генералното класиране след трети кръг подреждането е следното:

Анджела Родел – 5.93
Айсату Диало – 5.73
Линдзи Солтцгивър – 5.67
Андрю Ричардс – 5.67
Хорацио Гонзалес – 5.60
Ервин Линдбихлер – 5.60
Елена Рубеж – 5.47
Дияна Миликевик – 5.33
Гюнтер Хемпел – 5.13
Уалид Бен Мустафа – 4.80

Много скоро и зрителите ще могат да участват в оценяването на финалистите, което ще става на нашия сайт.

Четвъртата задача на финалистите в „Добре дошъл в България” е свързана с първото и най-голямо предизвикателство, с което се сблъсква един чужденец – българският език.

Българският език има две страни – литературна и разговорна. Следващата задача на чужденците е свързана с двата аспекта на езика и се казва „Родна реч”. Тази задача се състои от две части. В първата финалистите трябва да изберат едно стихотворение от българската поезия, да го научат наизуст и да го представят в студиото. Във втората част на задачата те трябва да изберат и един виц, разкриващ българската действителност, българската душевност, българската сексуалност или някой друг аспект от живота на българина, който им е направил впечатление. Финалистите ще бъдат оценявани по това как са се справили и колко атрактивни са били. Изпълнението на задачата ще бъде в четвъртък и петък, 22 и 23 април 2010 г.