enbg

Елена не тъгува за Украйна, смята, че държавата прави хората

11.6.2010 | коментара

11 юни 2010 г.

На среща с водещия и зрителите в петък бяха Елена Рубеж и Хорацио Гонзалес. Двамата атрактивни финалисти от „Добре дошъл в България” имаха за задача да представят себе си, да отговарят на въпросите на Слави Трифонов и да го изненадат с нещо.

Оказа се, че за младата си възраст Елена Рубеж е успяла да свърши много неща. В продължение на две години е била манекенка в Украйна. Има две висши образования – юрист и лингвист-филолог. Разказва, че още в третата година на юридическото си обучение разбрала, че не иска да е юрист, а преводач. Завършила задочно английска филология и паралелно работела в Застрахователна компания. След работа отивала на репетиция по танци и работила като танцьорка, а в събота и неделя била на снимки като фотомодел.

Не й е мъчно за Украйна, признава Елена и добавя, че ако говори искрено „украинците са малко зли хора, защото имат такъв живот. Защото държавата прави хората. Когато нямаш работа, имаш лоши условия за живот, се ядосваш и ставаш зъл.”

Миналото лято Елена идва на почивка с приятелка на Слънчев бряг и там се запознава със съпруга си. Една вечер с приятелката излезли на бар и тя забелязала зад гърба си синя фланелка, а след 5 минути синята фланелка седнала на тяхната маса. Това бил бъдещият й съпруг, Свилен. Признава, че не го изгонили, защото бил много културен. Оженили се, не много скоро, според Елена – едва след 5 месеца. Тя пристигнала отново през октомври, за втори път, да разбере дали наистина това е мъжът, подходящ за нея. Казва, че има прагматичен ум и не обича да рискува. Решена била да се обвърже със Свилен, заради неговото отношение към нея – намира, че е много добър човек, много я обича и я кара да се чувства като кралица.

За нас българите Елена съди най-вече по своите познати. Признава, че не й допада това, че все искат в чужбина, смятат, че тук няма живот, няма работа, а дори не са пробвали да работят в родината си. „Защо ти не пробваш тук? Разбирам, че всяка държава има своите проблеми, но ако човек иска, той може да направи своя живот тук.” – разсъждава Елена.

Две изненади поднесе на Слави Елена Рубеж. Първата беше макет на стара пловдивска къща. Тя сподели, че сега няма много пари за истинска, но ако стане милиардер, ще му купи къща в Пловдив и ще станат кимши. Вторият подарък беше чаша със снимка на Слави, която бе подарена с пожеланието – с нея да отпие още много успехи.

Елена бе оценена от комисията с 5,80.

Класирането за десетата задача е както следва:

Ервин Линдбихлер – 6,00
Айсату Диало – 6,00
Дияна Миликевик – 6,00
Анджела Родел – 6,00
Гюнтер Хемпел – 6,00
Андрю Ричардс – 6,00
Елена Рубеж – 5,80
Хорацио Гонзалес – 5,60
Линдзи Солтцгивър – 5,60
Уалид Бен Мустафа – 5,40

Резултати в генералното класиране преди ФИНАЛА:

Линдзи Солтцгивър – 5,78
Ервин Линдбихлер – 5,76
Анджела Родел – 5,74
Андрю Ричардс – 5,74
Елена Рубеж – 5,72
Хорацио Гонзалес – 5,72
Айсату Диало – 5,68
Дияна Миликевик – 5,68
Гюнтер Хемпел – 5,64
Уалид Бен Мустафа – 5,46

Последната задача, която финалистите в „Добре дошъл в България” ще изпълнят на Големия финал, се нарича „България през моите очи”!

В тази своя последна задача чужденците ще трябва да представят по максимално атрактивен начин България, такава, каквато я виждат, разбират, познават и чувстват. Как точно ще го направят, зависи изцяло от тях.

Съществен момент за Финала е начинът, по който ще се формира крайното и окончателно класиране.

Изпълнението на последната задача ще бъде оценявано, както досега – от журито, но в последния кръг ще се включат и зрителите. Те ще могат да поставят оценки на чужденците на живо, по интернет. Зрителските оценки ще бъдат изключително важни, защото ще имат еднаква тежест с оценката от комисията – към крайната оценка на журито, от всички кръгове, ще се прибави и оценката, която ще поставят зрителите на чужденците. Оценката за окончателното класиране ще се образува 50:50 от двете оценки.

Големият финал ще бъде в два дни – четвъртък и петък, 17 и 18 юни 2010 година, от 22.30 часа!