enbg

Филип Станев

9.3.2012 | коментара

Филип Станев е роден през 1974 г. в София. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с две специалности – „Журналистика“ и „Педагогика“. Владее английски език, по собствените му думи – „на такова ниво, че ако попадна сред англоезични канибали, ще бъда сготвен по най-вкусния начин“.

Първото литературно произведение на Филип Станев датира от пети клас. То носело заглавието „Ескпедиция до Саламандър“ и описвало пътешествието на група смели астронавти до планета-двойник на Земята, в далечна галактика – след края на света, някъде през 2010 година.

„И очевидно краят на света беше настъпил по това време, а не през 2012 година, както грешно сочи календарът на Маите“, коментира понастоящем авторът.

Филип си спомня едно щастливо детство с много бели. Сега, от позицията на родител, смята, че за децата не е толкова важно да следват някакви родителски догми, а да бъдат отговорни за постъпките и делата си и да бъдат мислещи хора.

Филип започва работа в „Шоуто на Слави“ при стартирането на предаването през 2000 година, след като е спечелил конкурс за сценаристи.

Запален фен е на „Левски“, а най-щастлив е със семейството си: „Най-прекрасната жена – Калинка и най-прекрасния син – Борис“.