enbg

Лилия Стефанова

7.3.2012 | коментара

Лилия Стефанова
вокал

Лилия Стефанова е родена на 22 март 1990 година в Благоевград. Отгледана е в духа на религията и обичаите, тъй като баща й е свещеник, а майка й – секретар на църковно настоятелство. Това обаче не означава, че родителите й нямат реален поглед за нещата и не подкрепят таланта на своята дъщеря. Напротив. Именно те са хората, които я насочват към музиката още в ранна възраст и я записват да пее в детски хор.

Средното си образование Лили получава в училище с музикална паралелка в родния си град с профил народно пеене. След това завършва Музикална академия „Музикални хоризонти“ в Гърция. Завършила е „Поп и джаз пеене“ в Националната музикална академия. 

 

Лили става част от „Ку-ку бенд“ след като отпада от кастингите на „Гласът на България“ и е поканена от екипа на шоуто, реализиращ продукцията.

Лили се занимава с пеене от 11-годишна. Работила е в различни клубове и пиано барове в Благоевград и София.

Лили изключително харесва българската народна музика и особено бавните безмензурни песни. Младата певица не крие, че най-много обича да изпълнява македонски песни. „Сестра брата кани“ е една от любимите й.

Другата музикална страст на Лили е джазът. Ела Фицджералд и Натали Кол са сред изпълнителите, на които Лили искрено се възхищава.

На фестивала „Македония Фолк“ в Благоевград първа награда за аранжимент на песен получава изпълнението на Лили.