enbg

Борис Солтарийски

7.3.2012 | коментара

Борис Солтарийски
вокал

Борис Солтарийски е един от видните представители на Северозападната култура в „Ку-ку бенд“. Певецът е роден във Враца на 26 февруари 1982 година, но живее в родния град едва до тригодишна възраст, след което семейството му се мести в София.

Завършва средното си образование в колеж по мениджмънт „Братя Миладинови“ в София. След това се дипломира в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ с профил „Поп и джаз пеене“.

През 1998 г. Борис Солтарийски стартира своята професионална кариера като става един от основателите на рок групата „Хазарт“. С „Хазарт“ Борис е в продължение на 6 години.

Борис Солтарийски става част от Ку-ку бенд през 2004 г., след като печели конкурса „Аз пея в Ку-Ку бенд“. През 2009 година е водещ на риалити проекта „Бягство към победата“, а след това и на други проекти в шоуто.

Борис вярва, че може да се реализира професионално в България, а за работа в чужбина би помислил само, ако тя е свързана с хората, с които работи сега. Със съпругата му Аделина имат дъщеричка – Ема.