enbg

Екатерина Костромина и Олег Ягубков, 19 ноември 2014 г.

19.11.2014 | коментара

Солистите на Държавния „Балет на лед“ на Санкт Петербург Екатерина Костромина и Олег Ягубков гостуваха в „Шоуто на Слави“. “Господарите на Спорта”, както ги наричат в родината им, идват у нас с две представления: “Пепеляшка” по С. Прокофиев и “Лешникотрошачката” от П. Чайковски. „По-добре е веднъж да видиш, отколкото сто пъти да чуеш“, сподели за представленията им Олег Ягубков. Екатерина Костромина обясни, че санктпетербургският леден балет е единственият в света, работи целогодишно и има над 40–годишна история.

Предстоящите спектакли на популярния балет у нас ще бъдат в Бургас, Варна, Велико Търново и София с представленията „Пепеляшка“ и „Лешникотрошачката“. А за следващата година идеята е да зарадват българските почитатели на балета с емблематичните „Лебедово езеро“ и „Ромео и Жулиета“.

За атрактивните спектакли върху леда ще бъдат използвани 7 милиона кубчета лед за замразяване на сцените. Датите, на които българската публика ще се срещне с уникалния балет, са – 20 и 21 ноември в Бургас, 23 и 24 ноември във Варна, 26-и и 27-и във Велико Търново, и последният ще е на 29 ноември в София.

Във видеото може да видите какъв руски виц разказа Слави Трифонов на своите гости. От тях пък ще разберете колко време ще е нужно на водещия да се научи да прави любимите си „тулуп“ и „двоен аксел“.

Цялото предаване от 19 ноември 2014 г.