enbg

Едни пяха, други скачаха, а трети реализираха мечтите си в ПРЕТЕНДЕНТЪТ

28.10.2010 | коментара

28 октомври 2010 г.

В четвъртък започна изпълнението на третата задача от проекта „Претендентът” – „Атрактивно солово изпълнение на песен”. В самото начало на шоуто централна тема бяха певческите възможности на титулярния водещ. „Пял ли съм някога фалшиво?” – попита Слави Трифонов, на което ръководителят на „Ку-ку бенд” Евгени Димитров- Маестрото се закле: „Никога!” В подкрепа водещите на „Претендентът” Георги Милчев-Годжи и Иван Стоянов започнаха да целуват статуетката, връчена на Слави Трифонов от радио „Романтика” за изпълнител на десетилетието.

Провокацията дойде от Иво Сиромахов, който пусна видео, с главни герои другите двама членове на журито – Слави Трифонов и Светльо Митев, с техни „вокални престъпления”, както би се изразил самият Сиромахов.

Добро превю преди изпълнението на задачата направи Светльо Митев, който заяви, че са останали малко форми на музикален тероризъм, които могат да го пречупят, след като години наред съсед го тормози с „Полегнала е Тодора“ на ксилофон.

Начало на задачата сложи радиоводещата Гергана Костова. Нейният музикален поздрав, този път по телевизията, беше с песента на Тони Димитрова – „За тебе хората говорят”. За нея хората от журито дадоха добра оценка, най-вече заради настроението в изпълнението й. Слави предложи на Иво да направи дует с Гергана – щели да заприличат на дуета Марчинков-Берова. Тук Сиромахов пусна „сензационната новина”, че Стефка Берова е изяла Марчинков. Доказателство за това бил фактът, че отдавна никой не е виждал Марчинков. Омлайн-телевизионерът Светльо Митев похвали Гергана за изпълнението й и обяви, че „с този стил на пеене може да води средни по мащаб революции в близки страни.”

Втори от претендентите се представи Даниел Петканов с трудната задача да изпълни песента „Conga” на Глория Естефан. Даниел показа голяма доза самоувереност, но не напразно – неговото изпълнение беше колоритно и може да се каже, че се раздаде като Веско Маринов на празник на полицията. Слави дори „извика на бис” Даниел като пожела да чуе акапелно изпълнение само на припева, който може да се определи като „пеене на 8 думи в секунда”. Сиромахов заяви, че са се оправдали опасенията му, че „задачата ще се превърне в публична музикална мастурбация”. Иво направи забележка за английския на Даниел, който бил като на дубайски шейхове. Самият Даниел малко по-рано заяви, че е научил езика на Шекспир от анимационните филми. Логично изниква въпросът – къде Даниел гледа тия дубайски анимации?

Ива Николаева беше избрала да се представи с македонското „Ах, къде е мойто либе” и аргументира избора си така – „след 10 години като гледам този запис няма да съжалявам за своя избор, защото народната песен винаги ще е актуална.” След изпълнението на песента Иво Сиромахов съжали, че отговорът на въпроса на Ива „Aх, къде е мойто либе?” не е на тяхната маса. Трифонов коментира участието на завършилата музикално училище (специалност – барабани) варненка така: „Тя е музикант и от нея се очаква повече, отколкото от останалите. Не може да кажем, че тя пее много добре, но може да кажем, че една красива българка пя искрено.”

Четвърти се представи Георги Николов с песента на легендарните рокаджии Бон Джоуви – „It’s my life”. Той определи като сбъдната мечта да пее тази песен с „Ку-ку бенд”. Георги явно се беше отърсил от срещата си с Шишо Бакшишо в предната задача и беше зареден с оптимизъм, а в изпълнението му имаше много настроение. В коментара си Иво Сиромахов тръгна да прави комплимент на Георги: „За мен важното е, че Жоро е рокаджия…” „Не съм рокаджия” – контрира го от своя страна Георги. „Аз казвам нещо хубаво, а ти го опровергаваш” – учуди се Сиромахов. „Дай отначало” – подкани Слави стоящия до него сценарист . „Жоро не е рокаджия… но пее рок с добро чувство”- завърши Сиромахов.
Песента на Бон Джоуви се оказа със сантиментална стойност за другия сценарист от журито – Светльо Митев: „Всички мои колеги, когато следвахме българска филология, пеехме тази песен в края на едни купони, на които единствено фикусът оставаше трезвен.”

Последният участник, който се представи в четвъртък вечер, беше Десислава Йовчева. Тя си беше избрала рап дебюта на Слави „Бедните не могат да скачат”, поради простата причина, че не можела да пее друго. На въпроса на Слави за верността на твърдението, Евгени Димитров отговори: „Нали често казваме „Слон му е стъпил на ушите” – умножи го по сто – ей това е Десислава”.
След изпълнението на Десислава всичко беше ясно – „Бедната може да скача, ама не може да пее”. След представянето на счетоводителката Сиромахов призна, че се е почувствал като в предаването на бате Енчо. А Светльо Митев определи като „много мило” от страна на създателите на тази песен, че тя е само минута и тридесет и пет секунди. Слави го поправи, че песента е съкратена на куплет и припев. Светльо веднага си взе бележка: „Колко мило, че е подбран само куплет и припев.”

Водещите на „Претендентът” чичо Гошо и бай Иван, както се обръщат помежду си двамата, отново бяха на висота. Те продължиха да споделят любопитни неща от своя личен живот, както и от живота на своя шеф. Според техни информации Слави Трифонов си е счупил крака в Стара Загора, защото три часа е пял под душа…, след което банята му отмъстила. Иван Стоянов пък призна, че никога няма да забрави един момент от американското турне. В Ню Йорк Иван се е влюбил в Стефани… в руло „Стефани“.

В петък вечер предстои втората част по реализирането на третата задача от „Претендентът” – „Солово изпълнение на песен”. След изпълнението на третата задача един от претендентите ще отпадне от проекта ПРЕТЕНДЕНТЪТ. Останалите пък ще се запознаят с новата си задача.