enbg

Едните са в бизнес класа в самолета, а другите са на палатки пред парламента…

19.6.2018 | коментара

Водещият Слави Трифонов коментира действията на заместник-министъра на социалното министерство Росица Димитрова. Тя замина за международна конференция в Ню Йорк със самолетен билет от 8306 лева, докато пред парламента протестират майките, грижещи се за деца с увреждания.

„Уважаеми зрители, за съзнателния ми живот дотук, много пъти съм си задавал един въпрос: „Kакво е да си истински нагъл?“. Нали разбирате – наглост! Наглост, между другото, срещаме всеки ден – и като караме по улиците, въобще непрекъснато се срещаме с наглост. Обаче аз питам и говоря за тази „най“, aма наистина да си „най-най-нагъл“. И миналата седмица аз намерих отговора. (…) На фона на протеста на майките на децата с увреждания, палатковите лагери из цялата страна и невъзможността на държавата да се справи с този проблем, вижте какво са направили заместник-министърът на социалното министерство Росица Димитрова и държавният експерт от отдел „Интеграция на хората с увреждания“ Надежда Харизанова. Двете отговорни за хората с увреждания дами са отишли, забележете – от 12 до 14 юни, на международна конференция в Ню Йорк, за да представят, пак забележете – „постиженията на България“ по правата на хората с увреждания. Значи избягали са чак в Ню Йорк, та поне три дни да им се махнат от главите майките с децата! Всъщност, въпреки че конференцията е тридневна, те са си писали дневни за шест дни. И не само това – заместник-министърът Росица Димитрова е пътувала изключително комфортно в бизнес класа. Билетът й е струвал 8306 лева, защото е купен в последния момент, нищо че за конференцията е имало покана още от март. Това призна самата Димитрова тази сутрин по bTV. Тя каза следното: „Важното е, че сме участвали“, така уверено го каза тя. Освен това каза още, че за нея е било удоволствие, чест и гордост да участва в тази конференция. За честта и гордостта аз не знам, но удоволствието по официални данни струва общо 16 150 лева държавни пари. И то, удоволствието, е ознаменувано с доволно селфи от конферентната зала. Селфи, което двете дами са си качили във фейсбук“, каза Слави Трифонов.

„Между другото, темата на конференцията е била: „Никой да не бъде изоставен чрез пълното прилагане на Конвенцията по правата на хората с увреждания“. Значи „никой да не бъде изоставен“! Това още повече допълва абсурдната картина – „никой да не бъде изоставен“, а майките спят в палатки пред парламента… Този случай е блестящ пример за това що е то да си най-нагъл. И същевременно е твърде показателен за огромната пропаст, която зее между представителите на властта и обикновените хора. Едните са в бизнес класа в самолета, а другите са на палатки пред парламента!“, коментира още водещият.