enbg

Единственият въпрос е кога ще бъде въведена като закон волята на народа

22.11.2016 | коментара

Тагове:

В предаването Слави Трифонов припомни отправената вчера покана до лидерите на парламентарно представените партии: „От ваше име и от името на инициативния комитет, поканих лидерите на парламентарно представените политически сили – ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен Фронт, Атака, АБВ и БДЦ на среща. Поводът за срещата е кога и в какви срокове ще бъдат приети решенията от референдума от това Народно събрание. Днес изпратих официални писма до парламентарните групи. Срещата ще се проведе в четвъртък, 24 ноември в 16.00 часа в шеста зала на НДК“.

Слави обърна внимание на случващото се в медиийното пространство. „Гледам, че по медиите разни хора водят дебати „за“ и „против“ мажоритарната система. Искам да отбележа, че тия дебати трябваше да се водят в тая една година, в която ние инициирахме референдум. Референдумът се проведе и суверенът се произнесе, че иска мажоритарна система. Че иска субсидиите да бъдат намалени на един лев. И че иска задължително гласуване. Така че разговорите „за“ или „против“ са напълно безсмислени. Единственият въпрос е – кога ще бъде въведена като закон волята на народа. Уважаеми зрители, единствената ми цел, на мен и моите колеги от инициативния комитет, е вашето желание да стане факт“, каза Слави Трифонов.

Той поясни, че такъв ще е и смисълът на инициираната срещата с лидерите на парламентарно представените политически сили и за да бъде всичко на светло, тази среща ще бъде излъчена директно във фейсбук на нашия адрес – Референдум на „Шоуто на Слави“.