enbg

Достойни за уважение: Павел Головодов

31.3.2016 | коментара

В рубриката „Достойни за уважение“ ще ви запознаваме с хубавото, което се случва в живота около нас.

Като пръв гост в рубриката поканихме едно 17-годишно момче, останало сирак – футболистът на ЦКСА – Павел Головодов.
Ето накратко неговата история – първо майка му умира от рак. След това от същата болест се разболява и баща му. Момчето дава всичко от себе си и прави всичко възможно да спаси баща си. Организира кампания и събира средства за лечението му. За съжаление в началото на тази година баща му умира. Павел дарява събраните за лечението пари за други болни – за свой колега футболист от отбора на „Левски“, който е в будна кома, дарява и за младеж с парализирани крака след тежка катастрофа.

Павел е от Гоце Делчев. Бил наблюдаван и поканен на турнир, на който се представил добре и бил приет в юношеската формация, а сега играе в мъжкия отбор на ЦСКА.

Заболяването на неговата майка било открито през 2007 г., а лекарите казали, че го е имало доста преди поставянето на диагнозата. През 2014 г. майка му умира. Година преди нейната кончина се разболява и баща му, направили му операция, казали, че всичко е нормално, но преди няколко месеца нещата се усложнили. Негови приятели и съученици, като видели пред какви трудности са изправени, организирали кампания за набиране на средства.

На благотворителен концерт в Гоце Делчев били събрани 16 000 лв., които Павел решил да дари след смъртта на баща си. Хора ги посъветвали да задържат парите, но заедно със своите лели Павел решава да дари по-голямата част на хора, които се нуждаят повече от тези пари.

Павел обясни решението с думите, че хората са дарили тези пари, да помогнат на баща му, но като се случило най-лошото, те решават да помогнат на други, които имат нужда. Павел вижда, че има банкови сметки в различни сайтове, видял, че има момче, на което му трябват в определен срок и се свързал с родителите му.

Павел Головодов има братче, Даниел, на 9 години, за което се грижи майката на неговата майка и лелите му. Павел от 5 години вече е сам в София и е свикнал, а за братчето си казва, че „в Гоце Делчев всички правят възможно най-доброто, за да може брат ми да расте във възможно най-добра среда“.
В ЦСКА Павел Головодов играе ляво крило и наскоро отбеляза хеттрик.

Цялото предаване от 31 март 2016 г.