enbg

Достойни за уважение: д-р Кристина Чачева и д-р Марина Михова

7.4.2016 | коментара

В рубриката „Достойни за уважение“ гостуваха д-р Кристина Чачева и д-р Марина Михова, които са част от екипа на МБАЛ „Надежда“, извършил операция на неродено бебе в утробата на майката. Лекарките се отказат от хонорарите си, за да се осъществи тази сложна операция. След това получават персонална парична награда от Министерски съвет. Но вместо да вземат парите, те ги даряват на своята болница, за да се закупи специална кушетка за инвазивни процедури.

Д-р Кристина Чачева е родена в Карлово.

През 1996 г. започва да следва медицина в София, през 2000 г. продължава следването си в Германия, което завършва през 2004 г. През 2009 г. защитава докторантура в Бон. На следващата година придобива специалност Акушерство и Гинекология. Две години по-късно взима тясна специалност „Акушерство и перинатална медицина“ в Бон, същата година придобива и сертификат за пренатална диагностика DEGUM 2.  В периода 2013 – 2014 г. оглавява отделение за пренатална диагностика в Хамбург. От юни 2014 г. е част от екипа на МБАЛ „Надежда“.

Д-р Марина Михова е родена в Пловдив.

През 2003 г. завършва медицина в София, след което печели място за практика в Германия по програмата „Леонардо да Винчи“. Придобива специалност „Акушерство и Гинекология“ в София през 2009 г. Има специализации по Фетална ехокардиография, сертификат от FMF за скрининг в първи триместър на бременността. От 2010 г. е част от екипа на МБАЛ „Надежда“.

Цялото предаване от 7 април 2016 г.