enbg

Достатъчно е да отвориш сърцето си, за да усещаш енергията, казва Йоги Тан

15.9.2010 | коментара

Тази вечер гост в шоуто беше един човек, който може би е наясно с тайните на човешката душа – гуру Йоги Тан. Заедно с него гостува и Розалия Тинкова, направила възможно гостуването му.

Макар мнозина от звездите на Холивуд да тръбят, че им е бил личен наставник, Йоги Тан отрече информацията. По думите му, от десет години той не се занимава с индивидуално лечение, а води само групи. Колкото до това кой е бил в негова група, това не представлява интерес за него.

Обикновено при заниманията в група – разказва Йоги Тан, – събирам енергията, използвам силата на ума си, която е свързана с енергията на вселената, и отново препращам енергия към публиката.

На провокативната бележка на Слави, че не вярва на това, Йоги Тан отговори, че няма нужда да вярваш, достатъчно е да отвориш сърцето си. „Това е комуникация, да отвориш сърцето, даже към себе си“. По думите му, няма нужда човек да посещава специална група, за да усеща енергията. Човек трябва да навлиза вътре в себе си посредством любов. „Всеки ден сутрин, като се събудиш, за 5 минути трябва да усетиш колко си готин, от главата до петите, вътрешно, външно, и трябва да излъчваш това в средата около себе си. Прави го всеки ден.“ – увери Йоги Тан.

Запитан какво общо имат с всичко това кристалите, Йоги Тан отговори, че „за средния човек това са само камъни, за хора, които се интересуват от енергийна медицина, ги наричаме кристали, а за хора, които се интересуват от бижута, ги наричаме скъпоценни камъни, но общото между тях е енергията.“ За Слави Йоги Тан беше подготвил гривна от червен гранат, специално зареден от него. Един от елементите на гривната бе тибетското чудо Дзи, което е с шест очи. По думите на Розалия Тинкова това бижу е подходящо за Слави, тъй като той работи с много хора, негативната енергия се отразява от това бижу и също така много помага за радостта и щастието. „Аз ще си го сложа, няма да го свалям, и ако подейства, лично ще дойда и ще ти се извиня, че не съм вярвал преди това.“ – обеща Слави.

За себе си Розалия Тинкова разказа, че преди 5-6 години решила, че нещо я тегли към духовното, започнала да се учи на тези неща в Германия и Бали. Обучавала се в енергийна медицина, крисатлолечение в продължение на години при ученици на Йоги Тан, преминала и през едногодишно мълчание, станало начало на нейната трансформация, и едва когато била готова да стане мастър, запознала обучението си при Йоги Тан.

По думите на Розалия Тинкова Йоги Тан се занимава в момента с Дарма учение, има много Дарма – центрове. Отделно от това, има училище за енергийна медицина – разказа тя, – където има ученици от много места, но те се обучават от неговите ученици. „Той не преподава, това е чудо, че успях да го доведа.“ Оказа се, че причина за идването на Йоги Тан в Българя е фактът, че той много харесва започнатото от Розалия. Тя разказва, че я е наставлявал и й е помагал да може да обедини енергиите и да прави всичко това масово. „Тези холистични бижута са нещо масово – нещо, до което всеки може да се докосне, но те вече са заредени. Трудно е да се реши как общо могат да бъдат заредени и да помагат на различните хора. Той е невероятно ентусиазиран от това, което правя и смята, че може по този начин да помогне на хората по целия свят.“

В България има изключителен интерес, разказа Розалия Тинкова. По думите й, хората се връщат след време и разказват, че има ефект. Същността, каза тя, е че вибрационно помагат да могат да се променят честоти в тялото, за да може организмът да се балансира.

Запитан за това какво ни очаква през 2012 година, Йоги Тан отговори: „Ако сме добре подготвени, няма нужда да се притесняваме за бъдещето. Живей в настоящето!“

По отношение на страната ни Йоги Тан заяви, че тук се чувства вкъщи. „Тук има мистична енергия.“ – каза той. Йоги Тан ще проведе семинар в хотел Шератон на 24 септември.