enbg

Докер, теолог, сценаристка, режисьор и Роналдиньо в ПРЕТЕНДЕНТЪТ

7.10.2010 | коментара

7 октомври 2010 г.

„Ум царува, ум робува, ум патки пасе”, каза за себе си докерът от Габрово Васил Матев и после със съжаление добави „Можех да съм всякакъв, ама…”. Васил разказа, че е бил боксьор преди, а сега: „в работата съм хамалин, в спорта съм бил хамалин и в любовта съм хамалин – много се трудя”. Запитан за личния му живот, Васил отвърна: „не съм бил женен, нямам гадже, имам фейсбук”. Освен атрактивните татуировки по тялото му, започващи още от врата на Васил, той впечатли с цветен език и самоирония. Завоят, който в момента прави към шоуто, обясни така: „Настъпи отрезвяване, не съм удовлетворен от това, което правя. В един момент – кво става, мойто момче, докерче, а? Меткаш каси, тва – онва!”

С астрален близнак се срещна Слави Трифонов в четвъртия ден на кастинга за ПРЕТЕНДЕНТЪТ. Зари Димитров е от Монтана и ще навърши 15 години в 22.30 ч. на 18 октомври. Когато Слави го попита дали знае кой е роден на тяхната дата, Зари равнодушно отговори, че това са още „Жан Клод Ван Дам и една жена от село”. Тийнейджърът направи силно впечатление със непосредствения си шеговит стил на изразяване, в съчетание със stone face.
Зари разказа за себе си, че учи в Електро техникум, където основно ги учат „да не си играем с тока, щото тока кат те шибне, не мое му отвърнеш.” Когато стана дума за артистични способности, той не скри, че пеенето не му се получава: „пробвал съм без музика – не става.”

Яница Маринова беше дошла на кастинга, за да представи нещо свое, да покаже с какво се занимава една студентка. Оказа се, че Яница прави филм с тематика за безопасен секс, който да се разпространява в училищата, с таргет група 12 – 13-годишните ученици.
Яница е една от главните героини във филма, а в него няма явен секс, каза тя. За следващите си филми може да покани всички от комисията, но ще играят по един във филм, обеща Яница.

Христо Захариев заложи на имитирането в своето представяне и то най-вече на гласа на известни личности и образи. Пред комисията той опита да наподоби Бойко Борисов, представи и free style рапиране като Ранърса.

И Йордан Станчев заложи на имитациите. Той влезе в образ на Димитринко, а после, помолен от комисията, изигра Дон Корлеоне и Робърт де Ниро.

Альоша Николов изпя песента „Слънце е нашата партия”, посветена на ГЕРБ. Открил я в интернет, а мелодията казва, че помни от 7-и клас. Альоша още в писмото си беше подчертал своите танцови умения с думите, че е по-добър от Слави. Пред комисията той демонстрира танц, в който може би единствен, а може би – не, недостатък беше, че си гледаше в краката.
Любопитно за Альоша е, че той е бивш офицер, а в момента учи задочно теология. И това при положение, че е роден мюсюлманин, след което бил протестант, а сега християнин.

Победителката в „Бягство към победата“ Марина Гашпарова изненада с присъствието си на кастинга. Оказа се, че тя съвсем не идва случайно, за разлика от предишния кастинг, на който беше записана, без дори да знае къде отива.
Слави констатира, че Марина изглежда по-улегнала, а когато я попита какво прави шантавия й братовчед Христо, тя отговори, че е прекратила контакти с него и „се чувствам много по-добре, все едно съм се излекувала от гадна болест.” На забележката, че все пак двамата победиха, тя отвърна, че така са доказали, че и с неразбирателство може да се спечели.
Що се отнася до настоящия кастинг, Марина увери, че много иска това участие. „Аз имам цели и ги следвам”, каза тя. После уточни, че от 5 години работи в тази област – водила е предавания в телевизии в Трявна и Велико Търново. Слави не пожела да чуе стихотворението, което беше подготвила, с аргумент, че „ние я познаваме Марина”.

„Не съм кандидатствала при вас, защото вие сте като секта”, така сценаристката Емилия Борисова отговори на въпроса на сценаристите, защото не се е явявала на някой от конкурсите в шоуто.
Емилия беше решила да се представи като интервюира Иван Кулеков, който обаче в момента отсъстваше. Понеже стана ясно, че изборът й се базира на мрачността, според нея, на Кулеков, то Слави веднага й предложи по-мрачен човек – Светослав Митев.

Михаил Михайлов се оказа задочен познат на Иво Сиромахов от интернет пространството, където обсъждали какво е да си фейсбук активист. „Да разпространяваш мнения и предимно глупости”, лаконично уточни Иво.
Михаил сподели своите виждания за телевизията. Според него в телевизията и конкретно в шоуто има голям потенциал за позитивно въздействие. Ако е водещ, той ще покани хора, постигнали успех – „да видят хората, че има и добри примери”.
В края на разговора с него Слави каза: ”Нямаш ни най-малка представа какво е телевизията.”

Моника Банова комбинира в представянето си танц и рецитиране на поезия.

Кезим Медев пък се оказа на сцената по настояване на майка си. Кезим играе различни роли в читалището в селото. На кастинга той изпълни няколко заръки на журито – игра баща, после и Станислав Христосков, и за завършек гледа на ръка на членовете на журито, като поразително докарваше цигански акцент. Оказа, че майка му все пак е имала право да го прати на кастинга.

„Ще ми се разпръсне сърцето.” – така Славена Адамова от с. Паталеница, Пазарджишко, отговори на невинния въпрос „Притесняваш ли се?”. Оказа се, че страхът на Славена не е един – първо била предупредена да не падне по стълбите, после разбрала, че камерата е като в „Междузвездни войни” и накрая – била известена, че Слави Трифонов е разплаквал не едно момиче. Запитана след това дали Слави й се вижда страшен, тя каза: „Ами не, аз от малка го знам.”

Славена разказа, че участва и се е подготвяла в Театралната Шекспирова школа в Паталеница, която преди 12 години е основана от Христо Церовски. За представянето си на кастинга Славена разказа виц, за баба и зет, поставящ екзистенциалния въпрос – кое е по-важно – бабата или моторетката.

Красен Тошков облечен в спортен екип, се представи като българския Роналдиньо. Той каза, че няма да показва футбол, няма и да пее, нито да танцува. Вместо това Красен рецитира собствената си ода, посветена на Благой Георгиев.

Очаквайте още интересни образи, номера и амбиции в последния ден от кастинга за „Претендентът” – петък, 8 октомври!