enbg

Добри Чинтулов и Йоан Екзарх се оказаха напълно непознати за танцьорите

10.3.2011 | коментара

10 март 2011 г.

Поредният ден от кастингите на „Танцувай с мен 3-стаен” беше открит от 18-годишната Вероника Милева от Пловдив, която представи ориенталски танц на песента на Ищар и Джипси Кингс „Алабина”. Ученичката обясни, че иска да „расте напред – като танцьор с класа, а не като танцьорка по баровете”. Според нея от училището ще се гордеят с нея, ако бъде избрана да участва в шоуто и отсъствията от часовете няма да са проблем. Високата 1,54 см. Вероника се закани, че дори и да не бъде избрана ще продължи да преследва мечтата си: „Ако трябва и в Грузия ще отида, и грузински танци ще науча, но ще стана танцьорка”.

Мурджан Вели и Михаил Галев изпълниха електрик буги и кючек, а Николета Запрянова представи танца на Мравката Зет, въоръжена със секира.

60-годишната Вера Горанова обясни, че в България не са свикнали да виждат хора на нейната възраст в школите по танци. За сметка на това в Португалия имало цяло предаване, което показвало много възрастни хора, танцуващи танго. С изпълнението си на танго и народни танци, в което смени двама партньори, Вера показа, че и на 60 години човек може да танцува добре и да учи нови танци.

Муса Бузгьов и дъщеря му Фатме Бузгьова решили да се явят на кастинга заради желанието да се забавляват. Двамата преставиха народен танц.

Родената в Македония Елизабет Колевска, която учи в балетна гимназия в Скопие, развя коси върху парчето на Деф Лепард – „Pour Some Sugar On Me”.

Росен Стойков и Антония Василева полетяха на сантиметри от прожекторите по време на акробатичния си рокендрол, а шивачката Виктория Вълчинкова и дъщеря й Ренета изпълниха „Танца на извинението”.

Весела Христоскова и синът й Боян обясниха, че участват, за да докажат на бащата, че в танците има смисъл. Според Слави двойката танцува с голямо желание, много страст и силен мотив.

Ивета Симеонова описа стила на танца си така: „Не е точно хип-хоп, не знам дали е денс, нещо такова…”, след което импровизира успешно класически балет и кючек.

Веселин Николов от Бургас беше толкова погълнат от танците на брейк, че дори не знаеше кой е патронът на училището му Добри Чинтулов. Същият отрицателен отговор даде и Роберто Цветанов на въпрос дали знае кой е Йоан Екзарх, като предположението му за думата Екзарх беше, че това е фамилия на човек.

18-годишната Росица Караджова от Хасково, ученичка в Професионална гимназия по шевна промишленост, се е отдала изцяло на танците, независимо от това, че е с увреден слух и не чува музиката. След уверението на Слави, че на Росица няма да се гледа като на по-различен човек и ще се оценяват единствено танцовите й качества, момичето изпълни индийски, ориенталски, руски и испански танци.

Николай Бичев изненада журито с музиката, върху която танцува хип-хоп, в която бяха съчетани много звуци от Windows. Елеонора Бутакова и Капка Христова показаха завиден синхрон в изпълнението си на модерен балет, а Борис Панайотов представи брейк с елемент на изненада и накрая падна в жертва на рисково движение в танца си.

Стефан Кръстанов от село Мрамор, който впечатли журито със своя брейк танц, се оказал зарязан от гаджето си Деница вечерта преди кастинга. Нина Димитрова и Кирил Йосифов обаче бяха в още по-деликатна ситуация – „според мен сме бивши гаджета, но според него още сме гаджета”, обясни Нина. Успехът на Нина и Кирил беше, че възбудиха у комисията аплодисменти със своя спортен танц и импровизацията си на кючек.