enbg

Добре дошли в страната на поръчковите убийства

8.1.2018 | коментара

Тагове:

Вижте какъв коментар направи Слави Трифонов и какви въпроси отправи към министъра на вътрешните работи и главния секретар на МВР по повод неразкритите убийства в България:

„Уважаеми зрители, тъкмо вчера твърде случайно намериха удобно самоубит само на 500 метра от вилата, в която се е крил, убиецът от Нови Искър… и хоп – днес ново убийство! Отново малокалибрено оръжие. Отново много куршуми в тялото. Сега аз не казвам, че убиецът е един и същ, а че държавата е една и съща. И се замислих – я да видя колко такива подобни брутални престъпления имаше само последния месец. Въобще я да видя аз колко поръчкови убийства бяха извършени последните 10 години? И те се оказаха стотици. Извършени и неразкрити.

И си казах – ей, каква прекрасна почва за българското европейско председателство имаме ние българите. Спомняте ли си, имаше една реклама на цигари – „Добре дошли в страната на…“ и тук се казваше марката цигари, която аз не мога да я кажа заради СЕМ. И си мисля, че в България е много подходящо да има подобна реклама в момента на българското европредседателство. Тя да гласи: „Добре дошли в страната на поръчковите убийства“.

И си викам: Ти, Слави, като гражданин имаш ли право да задаваш въпроси? Имаш. Ти водиш ли телевизионно предаване? Водиш. Вземи тогава покани или министъра на вътрешните работи, или главния секретар на МВР, или и двамата. И да вземеш да ги питаш: „Какво става, бе хора“? И направих всичко възможно да дойдат. Казах, аз имам Екип Гости, казах – обадете се в МВР, поканете я министъра на вътрешните работи, я главния секретар на МВР, я и двамата – който може! Поканих ги, обаче… ето, вижте ги – министъра на вътрешните работи и главния секретар на МВР… не се виждат! Няма ги, уважаеми зрители! Явно, за да дойдат тук, трябва да стане някое поръчково престъпление в моето студио. Исках да им задам въпросите, които вълнуват всички граждани. Защото имам чувството, че те отговарят само на удобни въпроси, а като им зададеш неудобни, те се дразнят. Защото ги гледах – дават брифинг, дават пресконференции, уважаемите колеги ги питат някакви неща и те като ги запитат нещо, което не им харесва, и започват да се дразнят! Защо ги питат такива неща? Исках и аз да ги питам, обаче тях ги няма. Ето, гледам си диванчето – няма ги. Обаче аз пък ще си задам въпросите. Защото тези въпроси не са журналистически. Те са въпроси, които вълнуват всички граждани на България.

1. Защо няма разкрито нито едно знаково поръчково убийство?
2. Защо в държавата, която е наша съседка – Румъния, няма такива убийства, а у нас има почти всеки ден? Айде, да не кажа почти всеки ден, но много често! Защо рекламата на кмета на Букурещ в предизборната му кампания беше „Оставяйте си колите отключени“? Значи представете си в Букурещ колко е спокойно там! Само на 40 километра от нашата граница, от Русе. А в България продължават да се крадат коли за откуп…
3. С кое сме толкова по-различни от нашите съседи румънците? Ако при тях е така – не трябва ли ние да правим същото, за да няма такива престъпления у нас в България?
4. Как е възможно човек, обявен за национално издирване от 8 години, да има ток, интернет, фейсбук с приятели и да ходи на работа всеки ден? И да не бъде прибран в затвора?
5. Защо в момента има над 600 човека, които са с тежки присъди и които са на свобода?
6. За какво са ви термокамери и специална техника, като само ги размахвате и ги показвате, пък не залавяте никого?
7. Къде са хората, които отвлякоха Адриан Златков? След като го върнаха, това означава ли, че няма престъпление?
8. Само преди две години, на същата дата – 8 януари, преди две години беше застрелян собственикът на модна къща „Агресия“ – Александър Антов. Защо не е разкрито убийството?
9. Какво стана с опита за убийство на служителя на НАП – той се казва Иво Стаменов. Това беше, уважаеми зрители, само преди няма и месец. На 14 декември! Няма месец! 14 декември миналата година. Спомнете си този случай. Това беше – няма и месец оттогава. Нали казахте тогава, вие от властта, че това е престъпление срещу държавата? Какво става с това престъпление срещу държавата? Какво става? Нали казахте тогава – който стреля срещу човек, данъчен служител, човек на НАП – все едно стреля срещу държавата? Държавата – стрелят срещу нея и какво става с тия, дето стрелят? Нали щяхте да ги смажете? Не виждам нито един смазан, който е стрелял срещу държавата!
10. Не е ли по-добре да раздадем на еврочиновниците, които са в България за европейското председателството, бронежилетки и каски, за да не ги застигне случаен куршум?
11. Какъв е броят на оперативните работници в МВР и какъв е броят на чиновниците?
12. След като имаме най-високото съотношение на служители на МВР към глава на населението в Европейския съюз, как е възможно България да бъде с най-висока степен на престъпност и неразкриваемост на престъпността в Европейския съюз?
13. Кой носи отговорност за това, че тежките престъпления и убийства остават неразкрити?
14. Има ли във всяко село полицай, който защитава възрастните хора от убийци, крадци и изнасилвачи, както бяхте обещали в предизборната си кампания?
15. Всъщност не ви ли е много удобно, че българинът е много търпелив и забравя много бързо?
16. И последен въпрос: Абе, вас не ви ли е срам?“