enbg

Димитър Туджаров-Шкумбата, 2 декември 2015 г.

2.12.2015 | коментара

Димитър Туджаров-Шкумбата представи благородната инициатива на група творци в помощ на болно детенце. Става дума за 5-годишния Кирчо, чиято майка работи като охрана в НДК, а баща му е безработен. Детето се нуждае спешно от 30 000 евро за лечение във Франция, на което трябва да замине на 10 януари 2016 г.

Димитър Туджаров отправи покана към всички зрители за концерта, който ще се състои на 6 януари от 19.00 часа в Зала 1 НДК. Всички, ангажирани ще участват на доброволни начала, без да получат възнаграждение, като г-н Боршош, шеф на НДК, отдава залата безвъзмездно. В концерта ще вземат участие: Борис Солтарийски, Краси Радков, актьорите от „Комиците“, Камен Воденичаров, Марта Вачкова, Тончо Токмакчиев, Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Росица Кирилова, Веселин Маринов, Поли Генова, Николина Чакърдъкова, ансамбъл „Българе“, „Бон-Бон“, ансамбъл „Чинари“, Миро Ненков, Мишо Дюзев, Иво Райчев. Програмата ще продължи над 3 часа и половина.

Билетите за концерта ще бъдат по 20 лв, без значение от мястото. По думите на Шкумбата, когато помагаш, помагаш – „3000 души да влезнат вътре, всичките пари ще заминат веднага по сметката на майката и ще видим едно усмихнато момченце. Трябва да помагаме на всички, а Кирчо е свързан с нас.“ Той съобщи, че във фейсбук има страница „Да помогнем на Кирчо“ и там може да бъде открита информация как може да се помага и по друг начин, включително по банкова сметка.

Димитър Туджаров представи още една своя идея: „Дано се случи някога на някоя среща ние, творците, да решим на три месеца, не едни и същи, да се сменяме, в Зала 1 на НДК например, г-н Боршош ще я дава, средствата ще се събират и когато някой има спешна нужда, ние ще помогнем.“

Слави Трифонов изрази готовност да помогне със средства, а по отношение на инициативата припомни написаното от вътрешната страна на пръстена на Шиндлер: „Този, който спаси и един човешки живот, спасява цялата вселена.“ В същия дух и Шкумбата цитира надписа на гроба на Александър Македонски: „Този гроб е достатъчен за този, за когото вселената не бе достатъчна.“

Цялото предаване от 2 декември 2015 г.