enbg

Димитър Димитров – Херо, 25 септември 2012 г.

25.9.2012 | коментара

Тази седмица в „Лигата на необикновените“ титулярният водещ Слави Трифонов отстъпи мястото си на спортния журналист Крум Савов. Негов гост пък бе футболният треньор Димитър Димитров – Херо. Сегашният наставник на „Черноморец“ говори надълго пред Крум Савов за борбата си с коварната болест рак на стомаха. „В момента съм в ремисия, но моята битка продължава. Не можем да кажем, че сме победили, защото тя е една неприятна и коварна болест, която изисква по-дългогодишни трудности“, сподели бившият наставник на „Нефтохимик“, „Левски“ и националния отбор на България. Димитър Димитров разказа и за това как е разбрал за болестта си. Лекар и преподавател по медицина от българско лечебно заведение казал на студентите си, присъствали в момента на прегледа, че на треньора му остава не повече от една година живот. „Аз вече правя една година и се чувствам добре и искам да го опровергая“, каза Херо. Треньорът се сблъсква с българската действителност и по-късно, когато са сe намерили хора, макар и малко по думите му, които не му пожелавали да оздравее.
Димитър Димитров обясни, че решението му да сподели за болестта си на една пресконференция на „Черноморец“ , било взето спонтанно. Говори пред обществеността, заради многобройните спекулации в жълтите вестници. Най-тежко му е било, когато започнали да пишат неверни и обидни неща за семейството му.

Крум Савов изрази учудването си от факта, че след най-тежката част от химеотерапията, Херо е на тъч линията по време на мачовете на отбора си и отново е познатият темпераментен и емоционален треньор. Димитър Димитров призна, че е бил посъветван от лекаря си в Австрия да се откаже от треньорската професия, която била рискова предвид състоянието му. „Няма сила, която да ме накара да се махна“, категоричен обаче е наставникът.
Пред водещия Димитър Димитров говори още за общата съдба със Стилиян Петров, за отношенията си с Христо Стоичков, за това би ли станал треньор на ЦСКА и за проблемите си със съдиите в българското първенство. Във видео материала може да видите и какво е мнението на Димитър Димитров – Херо за сегашното управление на БФС.

Цялото предаване от 25 септември 2012 г.