enbg

Димитър Бербатов, 28 ноември 2018 г.

28.11.2018 | коментара

В предаването гостува Димитър Бербатов! Той представи автобиографичната си книга „По моя начин“.

Бербатов говори за играта си в Менчестър Юнайтед и Байер Леверкузен, разказа любопитни истории с Роналдо и треньорите Сър Алекс Фъргюсън и Клаус Аугенталер.

Ето какво разказа Бербатов за играта в Манчестър и за това какво е да играеш с хора, които млади са станали известни и са звезди:

„Първо – егото ти трябва да е много силно, много голямо. Когато влезеш в съблекалнята на Манчестър Юнайтед, трябва да отстояваш позицията си. Отнякъде ще изникне някой, ще те предизвика по някакъв начин. Ще те тества. На терена, в съблекалнята, с дума, с жест, с подбутване, с действия на самата тренировка. Трябва да знаеш как да реагираш, да не се свиеш. Нали знаеш как е в затворите – влизаш и пребиваш най-силния и им показваш кой си. Същото нещо го обръщаме във футбола. Влизаш и си отстояваш твоето. Казваш – това е моята къща, тук се чувствам като у дома си. Ще имаш трудните моменти, но не трябва да го показваш. Трябва да знаят, че ти си победител. Ако не си, няма да го показваш – покрай тях ще станеш победител. Но, всички тези момчета, които бяха там, имат тези качества, но те не се самозабравят. Това е голяма самозаблуда, която хората имат. Всичките, с които аз играх, бяха пичове от класа. Всеки си имаше самочувствието на добър футболист, но го подчиняваше на отбора.“

Цялото предаване от 28 ноември 2018 г.