enbg

Дивна, Миро и Криско заявиха на Слави: „И ти не можеш да ме спреш”

1.2.2012 | коментара

31 януари 2012 г.

Истинска музикална бомба взриви студиото на „Шоуто на Слави” в лицето на Дивна, Миро, Криско и тяхната обща песен „И ти не можеш да ме спреш”.

Криско призна, че открива парадокс около песента им с Дивна: „Тя е на 14 и не я пускат в дискотеките, пък навсякъде й пускат парчето”, отбеляза той. „Ти защо си на 14 години?” – непримиримо зададе въпроса си Слави, а малко след това пресметна, че през рождената й 1997 г. е бил с „Ку-ку бенд” на турне. „Тогава бях в казармата”, замисли се и Миро.

Дивна учи пиано в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” в родния си град Русе. Това стана ясно от разговора, а Миро побърза да уточни, че тя е много добра в специалността си – пиано. „Абсолютен отличник е”, похвали я той, но Слави настоя да се убеди сам и я изпрати на голямото пиано на „чичо Евгени”. Уви, незапомнила нотите наизуст, Дивна успя да изсвири едва няколко акорда от „Второ утешение” на Ференц Лист. Тя призна, че има огромни притеснения, когато свири на пиано, и въпреки подготовката си, допуска грешки. „Гледам да не свиря на сцена”, беше откровено младото момиче. Това даде основание на водещия да запита младата си гостенка дали пък не учи пиано само, за да си го свири сама вкъщи, но отговорът на нашумялото русенско дарование бе недвусмислен – пианото й дава музикална култура, но нейната истинска страст си остава пеенето.

Авторът на парчето „И ти не можеш да ме спреш” – Криско, направи изненадващи признания пред водещия за това откъде е намерил вдъхновение и мотивация за парчето: „Получавам сигнали от време-навреме, от Млечния път най-често”. Направата на танцувалния хит всъщност се оказа дълга обмяна на сигнали, които са започнали от Дивна към Миро, след това продължили от Миро към Криско, а за финал – извънземната сила се намесила и „изпратила файл”. Благодарение на това, Дивна не може да спре „да танцува цяла нощ”. „Само Чък Норис може да я спре”, констатира рапърът.

Лирическо отклонение у Слави предизвика екстравагантният външен вид на Миро с прическа тип „чичко тревичко” и големи очила с диоптър. Пожелал да влезе в крак с модата, Слави зае очилата на Миро. „Сега съм като на изпит”, каза Криско, а Годжи, далеч по-краен в оценката си към Слави, изстреля: „Тодор Живков – едно към едно!”.