enbg

Джанис с едни гърди пред останалите след песента, посветена на секса

12.2.2010 | коментара

11 февруари 2010 г.

С авторски поп-фолк песни, посветени на секса трябваше да възбудят интереса на журито и публиката изпълнителите от „Музикална академия Ку-ку бенд” – „Стани поп-фолк звезда” тази седмица. Слави Трифонов обясни, че сексът и сексапилът са основна част от комерсиалната музика и затова е поставил такава задача.

Първата песен, посветена на секса бе дело на поета Кристина Павлова и композитора Теодор Ташев и се казваше „Едно”. Изпълнителката на песента Джанис обясни, че се надява в тази задача да излезе с едни гърди напред спрямо останалите участници, защото „винаги малко или много съм разчитала на тях”.
Иво Сиромахов първо благодари на Джанис, че „си е оставила бича в съблекалнята” и поздрави поета и композитора на песента за добрата им работа. Слави Трифонов каза, че „това е най-подходящата песен за Джанис от момента, в който се правят авторски песни. Когато пее в ниския регистър тя се чувства най-добре и най-освободена”. Слави одобри и визията на Джанис. Митко Щерев отбеляза, че всички компоненти на песента са на ниво, като направи забележка за това, че ритъма е малко равен. Въпреки това песента получи три шестици и се закова на първо място в класирането за този кръг.

„Секспир” беше озаглавена следващата песен – дело на Антония Янакиева и Симеон Сомлев, изпълнена от Наско Терзиев. Певецът обясни, че от текста на Антония е научил много неща – едно от тях, че „секса може да се прави и с думи”.
Митко Щерев каза, че песента му харесва с една забележка: „можеше да се пробва рефрена да се качи в тоналност кварта нагоре и тогава той щеше да блесне”. Иво Сиромахов заяви: „Текстът е провокативен, заглавието „Секспир” много ми харесва” и добави, че тази песен не е толкова за секса, колкото за самозадоволяването, в което няма нищо лошо… Слави Трифонов похвали авторите на песента: „Симеон Сомлев е направил песента подходяща за Наско, което му прави чест, а Антония е много провокативна и интелигентна.” Единственото, което не достигна на Слави Трифонов и Митко Щерев, за да поставят шестици на песента беше „малко инвестиция в припева”. Песента получи петици от тях и шестица от Иво Сиромахов.

„Еротичен трилър” предложиха на зрителите композиторът Анатоли Ангелов, поетът Борислав Пешев и изпълнителката Няголета. Възпитаничката на училището в Котел каза, че се чувства удобно, когато пее за секс и когато го прави.
Иво Сиромахов обърна внимание на това, че „лирическата героиня в текста очевидно е някаква хищница, агресивна жена, с много директно отношение към секса”. Според Сиромахов, Борислав Пешев е проникнал в дебрите на женското съзнание, но въпреки това не е успял да изненада с нищо журито и зрителите. Слави Трифонов каза, че „парчето не е лошо, все повече харесвам начина на пеене и звукоизвличане на Няголета”. Забележката му беше свързана със структурата на композицията, в която бриджа се явява като втори припев. Митко Щерев направи две забележки: „тоналността на песента трябваше да е по-висока поне с един тон” и „бриджа ми харесва повече от куплета и на ваше място бих повторил бриджа два пъти като елиминирам куплета”. Песента получи три петици от журито.

Последна да изпълни песен, посветена на секса на сцената излезе Роксана. Песента й „Изпързалка” е дело на поета Андрей Петров и композитора Йорго Динев. На въпроса на водещия „правила ли си секс в тунингован Мерцедес?” Роксана отговори „надявам се скоро да ми се случи”.
Иво Сиромахов каза след песента: „много ми харесва, че Андрей е подходил с чувство за хумор към темата за текста, защото хуморът е много важна част от секса, особено след определена възраст”. Слави Трифонов се учуди защо композиторът е решил да направи три теми в интродукцията, които „ако не бяха готини и не беше този фламенко-балкански стил може би щяха да ми станат твърде досадни. Но пък парчето е много забавно и тогава няма значение три ли са, четири ли са, пет ли са. Това е много подходящо парче за нея и много ми хареса”. Митко Щерев каза, че песента е написана много точно, и нищо не го е подразнило. Оценката на Митко Щерев беше 5, докато Слави Трифонов и Иво Сиромахов поставиха шестици.

Временното класиране след първата вечер изглежда така:
Джанис – 6,00
Роксана – 5,67
Наско Терзиев – 5,33
Няголета – 5,00

Останалите три изпълнения ще видим в петък, след което ще стане ясно и генералното класиране на участниците в Музикална академия „Ку-ку бенд” – „Стани поп-фолк звезда” след изминалите седем кръга. На изпълнителите и екипите от поети и композитори ще бъде поставена и следващата задача.