enbg

Дестини Чукуниере от Малта е победител в Детската евровизия 2015

22.11.2015 | коментара

Дестини Чукуниере от Малта победи в 13-то издание на конкурса „Детска Евровизия 2015″, който се състоя в събота вечер в зала „Арена Армеец“ в София.

Дестини изпълни песента „Not My Soul“ /Не е моята душа/ и с нея събра най-много точки от вота на журито и зрителите – общо 185.

На второ място се класира Мика от Армения и неговата песен „Love“ /Любов/, а третата позиция зае Лина Кудузович от Словения с песента „Prva ljubezen“.

Българските представители Габриела Йорданова и Иван Стоянов, които изпълниха песента „Цветът на надеждата“, заеха девета позиция. Самата Габи е автор на текста на песента, заедно с Ивайло Вълчев. Музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Георги Милчев-Годжи.

„Discover” e химнът на Детската Евровизия. Песента беше представена за първи път от Крисия пред храм-паметника “Александър Невски” през септември. При пристигането си в България всички участници в конкурса записаха изпълнението на песента в БНР. Автори на музиката на “Discover” са Евгени Димитров-Маестрото, Васил Иванов-Декстър и режисьора на шоуто на Детската Евровизия – Гордан Бонело – 2015. Автор на текста е Мат Мушу, който написа и общата песен за миналогодишното издание на конкурса.

България беше домакин на 13-ото издание на конкурса за детска песен на Евровизия, след като през 2014 г. в Малта Крисия, Хасан и Ибрахим се класираха на второ място, а победителят – Италия, се отказа от организирането на песенния конкурс през 2015 г.

В конкурса тази година се състезаваха изпълнители от 17 държави – Сърбия, Грузия, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Ирландия, Русия, Македония, Беларус, Армения, Украйна, България, Сан Марино, Малта, Албания и Черна гора.