enbg

Десислава Атанасова: Внасяме наш законопроект от ГЕРБ

11.1.2017 | коментара

Вижте какво каза Десислава Атанасова пред нашия колега Станислав Балабанов, след като депутатите отказаха да обсъждат решенията от референдума.

„Ние утре внасяме наш законопроект от ГЕРБ. Смятаме, че нашият законопроект ще допълни в максимална степен възможностите за промяна на избирателната система.“ Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ и увери, че законопроектът на партията ѝ ще е „по-коректен и по-конкретен“, изразявайки надеждата на парламентарната група на ГЕРБ отново да има дебат, който, макар и в краткото оставащо време, да се проведе достатъчно задълбочено.

Атанасова предположи, че у депутатите има страх от промяната, поискана от българските граждани, защото „партийните централи няма да могат да редят партийните пропорционални листи и да определят кой на кое място ще бъде“. Тя изрази изненада от позицията на новоизбрания президент: „Много ме учудва това, че той много избирателно се включва в обществено-политическия живот“. Според Атанасова още преди да е встъпил в длъжност Румен Радев „затваря вратата за диалог с българските граждани, които всъщност са го избрали и които той представлява“.

Десислава Атанасова се надява народните представители да оценят това, което са им казали българските граждани: „Те казаха – различна система, избор на личности, на хора, които са се доказали и в обществения и в професионалния си живот и път.“ Атанасова допусна и възможност за извънредни заседания на Парламента през оставащите дни, така че да бъдат направени необходимите промени и да се отговори на обществените очаквания.

Цялото предаване от 11 януари 2017 г.