enbg

Депутатите предадоха идеалите на българския народ

11.1.2017 | коментара

Своето мнение по темата с отказа на депутатите да обсъждат референдума изрази Тошко Йорданов.

„Днес изпитах много странно чувство. Някаква смес от отвращение, желание да повърна и трудно контролируем стремеж да пребия някого. Просто отвратително. Не знам дали с вас е било така. Но това усетих, когато днес в българския парламент един турчин – Четин Казак, предложи да не се разглежда референдума. Веднага след това 99 Кириак Стефчовци го подкрепиха. А едни други четирима Кириак Стефчовци се въздържаха.

За тези от Народното събрание, които не са чели „Под игото“, пояснявам, че Кириак Стефчов е отрицателен литературен герой, който олицетворява всички онези низки, грозни и жалки душици, които са предали идеалите на българския народ и открито демонстрират своите верноподанически чувства към османската власт по време на турсоко робство. И ако тези 103-ма се чудят дали това сравнение е обида – да, обида е.

Не съм вярвал, че някога ще кажа добри думи за депутатите от ГЕРБ. Както и за четирима от БДЦ и двама независими. Не знам дали днес гласуваха по съвест или с надежда за следващите избори, но това няма абсолютно никакво значение. Важното е, че постъпиха правилно. За разлика от тях, днес в българското Народно събрание присъстваха 103-ма алчни, страхливи, некадърни, прости, позорни, жалки, лъжливи, отвратителни, вонящи, продажни, корумпирани, крадливи, мръсни, гнусни, тъпи, ненужни, вредни човечета. Заради такива като вас по света стават революции.

Революцията, скъпи мои плевели, е насилствена смяна на политическия режим, която води до преустройство на политическия, социалния и икономическия ред. Тя е спонтанно или организирано вдигане на народа поради масово недоволство от управлението. Не знам защо, но след революция, най-често бившите управляващи са или в затвора, или в един по-добър свят. Просто такива са историческите факти. И още един факт – преди 20 години, в началото на януари, българите изгониха с камъни тогавашните народни представители. Просто е годишнина. Затова го казвам.“

Цялото предаване от 11 януари 2017 г.