enbg

Да, има такъв народ!

12.12.2017 | коментара

В своя филм Иван Кулеков представи семейство Иванка и Георги Чукурови, чийто син си отива на 27 години от изключително рядко заболяване. Последният месец и половина от своя живот техният син Димитър прекарва в клиниката по Нефрология при Болница ИСУЛ.

Иванка и Георги изказаха своята благодарност към медицинския екип за човещината и доброто отношение към техния син Димитър. „Ако някой смята, че това, че изходът е бил фатален, е основание ние да забравим добрината на хората, които се грижеха наистина на сто процента за сина ни… Няма значение какво лекарство ти слагат във вените, има значение с какво отношение го правят“, каза Георги Чукуров и разказа за грижите на санитарките и сестрите. По думите му приложеното лечение е единствено възможно в света към момента.

„Гняв, негативни отношения се наблюдават в пространството спрямо медицинските служители и работници. Затова решихме и да се свържем с вас, за да споменем една добрина, която съм сигурен и аз, и съпругата ми, че това не е единичен случай и не е някакво отношения случайно към нас и към сина ни. Според нас трябва добрината да се споделя. Ако се говори за добро, има вероятност хората поне малко да станат по-добри“, каза Георги Чукуров.

Цялото предаване от 12 декември 2017 г.