enbg

Даниел Портман и Крисчън Найрн, 14 септември 2018 г.

14.9.2018 | коментара

Актьорите от „Игра на тронове“ – Даниел Портман (в ролята на Подрик) и Крисчън Найрн (Ходор) бяха гости в „Шоуто на Слави“. Те са в България по покана на HBO България и Aniventure Comic Con – фестивал за гейминг, комикси и популярна азиатска култура.

„Не мисля, че някой от нас двамата е очаквал този сериал да бъде толкова успешен в толкова страни по света“, каза пред Слави Крисчън Найрн, а на въпрос как са го поканили, отвърна шеговито: „платих си“. Найрн работи като диджей, но в колежа е учил актьорско майсторство. След кастинга за хитовия сериал Найрн се върнал вкъщи и казал на майка си, че не му е ясно точно за какво става въпрос. От своя страна, тя му обяснила всичко, което знаела за „Игра на тронове“ от книгите.

„Не беше толкова интересно тогава“, сподели Даниел Портман. „Аз работех като актьор в Шотландия от 15-16 годишен. Когато бях на 19, се явих на кастинг за две малки роли във втория сезон на сериала, но след като не ми дадоха нито едната от тези роли, ми се обадиха пак и ме попитаха дали още искам да участвам – в друга роля.“

Крисчън Найрн разказа, че след участието му в „Игра на тронове“, където героят му вече е убит, получава много предложения да се снима в други сериали: „такава роля ти отваря много врати“. Но най-хубавата част, според него, са срещите с хората по целия свят. Актьорът каза, че е бил в България преди 15 години – на почивка във Варна и Албена, когато за първи път опитал шопска салата.

„Причината този сериал да е толкова успешен, според мен, е че ние наистина много се сприятеляваме, сближаваме се, веселим се. И хората могат да се идентифицират с това, което ние правим“, каза Даниел Портман. Той сподели, че България много му харесва, а от останалите страни, в които е пътувал, най-добре се е чувствал в Хърватия.

Цялото предаване от 14 септември 2018 г.