enbg

Даниел напусна Претендентът, финалът е на 13, 14 и 15 декември

6.12.2010 | коментара

 

3 декември 2010 г.

В петък вечер и последните трима претенденти показаха своите актьорски възможности в задачата „В образ”. Тази задача беше уникална, защото двама от членовете на журито също влязоха в образ, за да интервюират претендентите. Иво Сиромахов прие ролята на Владо Далаверов, а Светослав Митев се превъплъти в старши научен сътрудник Митко Манафов. Тяхното място в комисията заеха актьорите от шоуто Краси Радков и Виктор Калев.

Арт водещият Владо Далаверов посрещна първия гост за вечерта – Жорж Ганчев, изигран от боксьора Васил Матев. Гримьорът Димитър Коклин си беше свършил перфектно работата, защото Васил Матев беше точно копие на пародирания образ. Героят Жорж Ганчев започна с еблематичната си фраза: „Не ме гледай умно, българино!” После Васил Матев влезе в характеристиката на образа със специфичен кикот, както и със запомнящото се за Жорж Ганчев споменаване на трите имена на оплювани политици (Жельо Митев Желев, Георги Седефчов Първанов).

Говоренето на фалцет през голяма част от времето не се хареса на журито. Иначе всички бяха на мнение, че Васил се е справил. „На мен много ми хареса, за един миг „не изпусна” Жорж Ганчев” – сподели Краси Радков. Виктор Калев също даде положителна оценка: „Хванал му е повечето детайли, с изключение на този фалцет, артистично беше, свободно, нямаше притеснения.” Иво Сиромахов, без да излиза от образа на Владо Далаверов, заяви: „Отдавам това, че гласът му беше по-високq на притеснението му. Човек като се притесни започва да говори по -високо, това е нормално.” И продължи с намек към председателя на журито Слави Трифонов: „Все пак да не забравяме, че към актьорските качества на водещите трябва да сме по-снизходителни…” „Защо гледаш мен? Играл съм актьор и в „Ку-ку”, „Каналето”, „Хъшове”- отвърна Слави. „…И общо взето зрителите и на малко са се радвали” – приключи закачката Иво Сиромахов.

Вторият скеч за вечерта беше с дрезденския учен Митко Манафов и Тома Горанов в образа на рапъра Ем Си Фараона. Ем Си Фараона представи своята ритмична версия по актуални обществено -политически теми. Рапърът възпя и Бербатов: „Бербатов е машина, пиринско орле/ пред него всички падат…на коленееее!/ Некакъв от Блекбърн му казал: „Дай ми пет”,/ Митко не отказал и нанизал ги подред!”

След изпълнението на Тома Горанов, Виктор Калев се запита дали пък му е чак толкова трудна професията. Краси Радков го подкрепи – „Какво трудно има да се правиш на маймуна?” Слави хареса изиграването на Ем Си Фараона и сподели, че е трудно да се говори на фалцет, каквато е една от характеристиките на рапъра. Светльо Митев сподели: „Тази вечер е актьорската вечер на фалцета. Фалцетът има свойството да разсмива, защото той маркира явлението „травестия”- способността на един индивид от определен пол да изглежда като индивид от другия пол.” После Светльо се хвана за думите на Краси Радков и заяви, че популярната фраза на Шекспир трябва да звучи така – „Целият свят е сцена и всички ние сме маймуни.”

Последна в образ влезe Марина Гашпарова. Нейната Лили Иванова се срещна с „набора” Владо Далаверов. Марина успешно изигра Лили Иванова, като не пропусна да си помогне с характерните за певицата фрази „благодаря много” и „виж к’во”. Лили Иванова попита „дали има билети за 48-ия рожден ден на шоуто, защото тогава ми се отваря една дупка”, а после сподели, че черпи Веско Маринов с вино от специалната селекция на своя много добър приятел Дионис.

Виктор Калев, който е най-добрият имитатор на Лили Иванова, познат през вековете, даде висока оценка на Марина: „Справи се чудесно, нямам думи. Беше хванала всичко – бленда, глас.” Накрая Иво Сиромахов (пак като Владо Далаверов) обобщи не само представянето на Марина, а и на всички участници в проекта: „Претендентите не се изложиха много, желанието беше по-голямо от възможностите, но от друга страна , те вложиха максималния артистизъм , на който са способни и аз ги аплодирам за това.”

Дойде и времето за гонене. Слави Трифонов даде възможността за поставяне на вето от страна на Виктор Калев и Краси Радков. Те трябваше да изберат някой от претендентите, когото да спасят. След кратка консултация двамата спасиха Васил Матев, а по-късно Слави Трифонов за последен път отстрани участник от Претендентът.

Председателят на журито реши, че за финала не е достоен Даниел Петканов. Слави Трифонов обяви, че предстои последната задача, която се явява финал. Финалът ще се състои в рамките на три предавания – на 13, 14 и 15 декември. Титулярният водещ съобщи, че претендентите ще трябва да разкрият всичките си възможности и всичко, което са научили до момента в задачата „Водещ в „Шоуто на Слави”. Претендентите ще водят умален формат на шоуто в рамките на 15 минути. В тези 15 минути ще има всичко за едно шоу – актуален коментар, скеч, гост.

Гледайте кой ще спечели Претендентът – на 13, 14 и 15 декември от 22:30 часа!