enbg

Даниел Миленов, 25 март 2014 г.

25.3.2014 | коментара

22–годишният Даниел Миленов, който е израснал в SOS Детски селища, гостува в „Шоуто на Слави”. В предаването той разказа за своята инициатива, която има за цел да привлече общественото внимание към SOS Детски селища. За да изпълни своята мисия, както сам я определи пред Слави Трифонов, Даниел предприема 19–дневна колоездачна обиколка на 6 балкански страни. В благородното начинание Даниел не е сам – участва и неговият македонски приятел Любчо Кръстев, който също е отраснал в SOS Детски селища.

Пред водещия Слави Трифонов Даниел Миленов разказа, че до 14-ата си година е бил в SOS Детско селище – Трявна, после живее в Младежките общежития във Велико Търново и учи в Професионална гимназия по електротехника „Ал. Ст. Попов”. Старопрестолният град се оказва важен за Даниел, защото се запознава с Любчо Кръстев на футболен турнир, организиран от Красимир Балъков. Сега Даниел е успял да се реализира – живее в София и е продавач – консултант в голяма мебелна къща.

Даниел сподели, че няма търпение да дойде 1 април, когато стартира мащабната велосипедна обиколка. Тя ще премине през България, Македония, Косово, Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватска, което прави 1745 км., разказа още Даниел Миленов. Младият българин е щастлив и че благородното начинание събира все повече съмишленици.

Цялото предаване от 25 март 2014 г.