enbg

Даниел – кандидат за ветото, вицовете на Ива отлетяха като ято гълъби

26.11.2010 | коментара

 

25 ноември 2010 г.

Вицове трябваше да разказват претендентите тази вечер. Задачата бе специално подбрана, за да ги подготви за възможността във всеки един момент водещият да реагира на определена тема и да разкаже забавна история, без да разчита на аутокю.

Предварително, чрез жребий, всеки от претендентите получи три теми, по които трябваше да се готви. В студиото, отново чрез жребий, всеки от тях изтегли темата, по която да разказва вицове в рамките на две минути. По желание на журито, претендентите бяха препитвани накратко и по другите две теми.

Първа пред комисията се представи Марина Гашпарова. От подготвяните от нея три теми: студенти; националности (арменци, руснаци, грузинци, чукчи); професионални, на Марина се падна темата за студентите. След задоволително количество вицове по темата, журито пожела да чуе вицове и от другите две теми на Марина. За представянето й комисията се произнесе така:
Според Светльо Митев Марина разказва много добре вицове или поне много отчетливо, което е много добре, защото всичко се разбира.
По думите на Слави, паметта на Марина работи услужливо, а за да разказваш вицове, това е важно – трябва да правиш асоциации. „При нея това работи. Тя не се притеснява. Да разказваш вицове, трябва да усещаш къде е смешното“ – каза Слави и добави, че Марина има усет, но и липсва тренинг. Слави отбеляза, че Марина е използвала думи, нетипични за вицовете, като например: „и що да види“. „Има заложби. Представи се по-добре, отколкото си мислех“, коментира Слави.
„Марина притежава най-важното за разказване на вицове – чувството за хумор“, бе мнението на Иво Сиромахов.

Даниел Петканов застана втори пред комисията на ПРЕТЕНДЕНТЪТ. Неговите теми бяха: приказни (Мечо Пух, Златната рибка, Червената шапчица); политически; спорт. Късметът му отреди да говори политически вицове. Особеното тук беше, че те бяха съвременни и се въртяха около настоящите политици. Още с първия си виц Даниел успя да „вкара в джаза“ Слави Трифонов, който призна, че никога не си е позволявал да разказва такива вицове за премиера. От своя страна Иво Сиромахов бе категоричен, че вицът, според който картечен огън не е успял да засегне мозъка на Бойко Борисов, не е просто виц, а басня.
След вица за Мечо Пух, който журито изслуша после, от Иво дойде предложение за спортен виц. Това обаче предизвика категоричния протест на Слави с думите: „Имаме си нов Къци Вапцаров!“.

Ето какви бяха оценките за Даниел:
Имайки предвид пиперливите политически вицове на Даниел, Светльо Митев заяви: „Най-вероятно двамата с Иво Сиромахов ще трябва да те спасяваме.“
Иво посъветва Даниел да се развива в областта на политическите вицове, особено както идват избори, той може да ходи по митинги и да ги разказва.
„Прави му чест, че е усмихнат“, каза Слави и добави, че по всяка вероятност разказването на вицове не е от силните страни на Даниел.

Ива Николаева бе третият претендент, който се изправи пред препятствието „вицове“. Предварително Ива бе готвила темите: лов и риболов; цигани; Дядо Коледа и Нова Година. Празничната тема се падна на Ива по жребий.
След един криво-ляво разказан виц, Ива внезапно спря. Оказа се, че всичко подготвено й е изхвръкнало от главата. Комисията склони да я изслуша по другите две теми.
Последва доста дълъг разказ – низ от вицове на тема „цигани“, който поизнерви комисията и я обърка, в следствие на което Иво предложи да спрат мъките на Ива, а Слави й каза, че вицовете не са нейната сила.
По думите на Светльо, идеята за навързването на поредица от вицове по една тема, не е лошо идея, стига „да не ги връзваш за врата“.

Темите на претендента Георги Николов бяха: туристически (полети, корабокрушения и канибали); пияници; тъщи. Късметът му отреди първо да говори по темата „пияници“, а след това журито пожела няколко и на тема „туризъм“.
Слави заяви, че Георги не се справя зле, има усет, но му е необходим огромен опит и, по думите му „от всички тази вечер, ти се справи най-добре“.
Светльо Митев се обърна към претендента с думите: „Ти си естествен в разказването на вицове – това не се среща толкова често, колкото първоначално би се сторило на човек, – и това е много хубаво“.
Иво Сиромахов коментира, че Георги е артистичен и това му помага, освен това той усеща, кое е смешното в един виц.

Утре препитването с вицове ще продължи. Ето кои претенденти ще се борят за одобрението на журито:

Гергана Костова – Бойко Борисов; блондинки; животни

Васил Матев – черен хумор; деца (ученици, внуци, братя, сестри); секс (нормален секс, хомосексуален секс, изневяра, проститутки)

Тома Горанов – полицаи (катаджии, митничари); лекари; мутри