enbg

Горещите ритми на кючека разпалиха страстите в танца

14.4.2011 | коментара

14 април 2011 г.

В четвъртък участниците в „Танцувай с мен – 3…стаен“ се изправиха пред ориенталското си предизвикателство –Кючек. Както стана ясно, то не е просто ориенталско, а строго специфично и по думите на специалиста по бели денс и ориенталски танци Адриана Кацарова, кючекът е мъжки турски танц, в който преобладават специфични движения в ханша и в раменете.

Помощник на Слави в оценяването беше, според самия него – „професионалистът, човекът, който е измислил и осмислил този вид танци – Светослав Митев“. Колегата Митев впечатли с уменията си в кючека още по време на кастингите за проекта.

Първа танцува Цвета Николова. Нейното изпълнение беше на песента „Englishman in New York“ на групата „Долап Дере“.
По думите на Павлина изпълнението е било много красиво, но коментира, че Цвета е можела да направи по-красиви ръце, по-меко изпълнение. Самата Цвета използва възможността и поздрави своя идол в тези танци – Годжи. Николай отбеляза, че по-скоро танцът бил с елементи от бели денс, отколкото кючек, но Цвета „много добре уловила акцентите в музиката“. Адриана бе разочарована в очакванията си да види кючек, а вместо това, според нея танцът в по голямата си част бил бели денс, макар и много хубав. Памбос също бе харесал танца, но сподели, че очаквал повече движения на ханша и раменете. Според Светльо Митев, танцът бил грациозен и фин, би бил представител на виенската школа в кючека, ако съществуваше такава.

Нина Димитрова и Кирил Йосифов танцуваха на „Годзила кючек“. Изпълнението бе много страстно, а за финал Кирил захапа бедрото на танцовата си партньорка.
Павлина бе категорична, че този път Нина е била по-добрата. Николай коментира, че не е никак лесно мъж да танцува такъв танц, по-важното според него бе, че след този танц въпросът дали са гаджета или не , не е на дневен ред. Адриана коментира: „красиви движения, пасват в термина кючек“ и с изключение на музиката, всичко й харесало.
Памбос призна, че Нина за пръв път му харесала толкова много, показала, че може да танцува.

Райя Андреева танцува върху „La Isla Bonita“ на групата „Долап Дере“. Памбос оцени интересните движения на Райя и скритата еротичност. Адриана отново бе на мнение, че танцът бил бели денс и дори стана да демонстрира разликата между кючек и бели денс. За танца на Райя коментира, че като хореография не била много впечатлена – „много малко стъпки“. Освен това тя не видя нужда от воали в кючеците.
Николай изказа мнение, че танцът бил секси, без да е хард.
Павлина определи изпълнението като страхотно и каза, че това е бил най-добрият танц на Райя до сега.

Индийския вариант на ориенталските танци върху произведението „Буда бар“ на Оркестър Каменци и Борил представиха Юсуф Селим и Вергин Терзиев.
Павлина каза, че е видяла истински кючек, много й харесал женския образ (на Вергин), който й приличал на някоя наша Мис, но не успя да се сети коя. Николай поздрави братовчедите, че са „страхотни шоумени“ и са направили много забавен танц. Адриана този път беше доволна: „това наистина е кючек, работа в синхрон, има закачка, история“.
Памбос отличи хубавата хореография, но бе на мнение, че „с тези високи обувки, не може да танцуваш така като една истинска секси арабка“.

За танците на участниците комисията даде следните оценки:

Цвета Николова – 4,75
Нина Димитрова и Кирил Йосифов -4,75
Райя Андреева – 5,25
Юсуф Селим и Вергин Терзиев – 5,75

Изпълненията на останалите участници предстои да видим в петък.