enbg

Гергана Димова е начело след задачата „Песен за изневярата”

11.1.2010 | коментара

8 януари 2010 г.

Още трима финалисти в „Музикална академия Ку-ку бенд” – „Стани поп-фолк звезда” пяха песни за изневярата в петъчната вечер. Първа се представи Няголета. Песента, подготвена за нея от Климентина Терзиева и Иво Моллов бе озаглавена „Не я познаваш”.
Няголета бе променила радикално визията си, в съответствие с паралелната задача, поставена от журито, и се бе превърнала от брюнетка в блондинка. Оказа се обаче, че такъв тип обрати не са рядкост за нея.
Коментар по текста направи Иво Сиромахов. По думите му, този текст на Климентина е по-добър от предишния. В конкретика той изтъкна, че в стиховете й намира влияние от ранния Ницше и илюстрира думите си с цитат: „Не ме убива това, което се случва с мен.”
Мнението на Слави беше, че парчето звучи равно, а е трябвало да има по-сериозна разлика между кантото и припева. В подкрепа на тезата си, че Няголета е инат, той заяви, че тя продължава да пее с много украшения. Слави изтъкна и факта, че тя прави нелогично слизане надолу в края на припева. Слави не остана доволен и от работата на композитора Иво Моллов и каза, че той може много повече.
Митко Щерев отбеляза, че за пръв път в тази задача героинята излиза по-силна от всякога, досега другите били отчаяни, каза той. По негово мнение, най – хубавото на тази песен е, че не е нито турска, нито гръцка, а е българска.
Песента получи обща оценка 4 от журито.

Люси се представи с песента „Пътник”, направена за нея от екипа Кристина Павлова и Теодор Ташев. Люси бе променила визията си малко в стил Шер – с буйни черни къдрици и оскъдни секси одежди, които Слави оприличи на „садо-мазо”, но каза, че му харесва.
Коментирайки текста на песента, Иво Сиромахов заяви, че е озадачен от заглавието. Иначе като цяло той оцени текста като добър, с драми и истории в него, макар авторката да се е подвела по клишета като „ад и рай”. Отново по стиховете имаше въпрос и Слави – „Защо мерака ти порочен?” Песента той определи като хитова и изказа одобрение за това, че тя започва меланхолично и завършва с кресчендо.
Митко Щерев се пошегува, че ако композиторът М. Щ., който е много суетен, е там сега, ще каже: „Боже, каква хубава песен, все едно аз съм я писал!”
По една шестица дадоха за песента Слави и Митко Щерев, Иво й гласува петица и общата оценка беше 5,67.

„Кръвта вода не става” изпяха сестрите Патриция и Венеция. Песента бе написана за тях от Незабравка Апостолова и Николай Пашев. Изпълнителките също бяха заложили на нова визия с подкъсени руси коси и стилни черни рокли.
Незабравка получи похвали за текста заради различния поглед над изневярата и за идеята едната сестра да говори на другата. Слави заяви, че харесва работата на композитора. Митко Щерев се въздържа от коментар, защото „тази песен загребва дълбоко в поп-фолка, а аз не съм специалист”.
Песента бе оценена с 5 от Слави и Иво Сиромахов, Митко Щерев й даде 4. Средната оценка бе 4,67.

Ето какво е класирането в етапа „Песен за изневярата”:
1. Гергана Димова – 6
2. Люси – 5,67
3. Роксана – 5,67
4. Джанис – 5
5. Венеция и Патриция – 4,67
6. Няголета – 4
7. Наско Терзиев – 4

Генералното класиране до момента е както следва:

1. Гергана Димова – 5,5
2. Джанис – 5,17
3. Роксана – 4,83
4. Венеция и Патриция – 4,83
5. Наско Терзиев – 4,67
6. Люси – 4,50
7. Няголета – 3,83

Финалистите получиха и новата си задача – в песента, с която ще се представят, трябва да има рап – елемент. Този рап – елемент трябва да бъде изпълнен от друг изпълнител. Представянето на финалистите ще бъде на 14 и 15 януари 2010 г., четвъртък и петък.