enbg

Георги Кадиев, 1 февруари 2017 г.

1.2.2017 | коментара

Георги Кадиев гостува в „Шоуто на Слави“ по повод отказаната регистрация на партията му „Нормална държава“ за предстоящите избори. Водещият обърна внимание върху факта, че именно Кадиев беше депутатът, внесъл в парламента поправките в Изборния кодекс, наложени от резултатите на националния референдум.

Като отмъщение на системата определи Георги Кадиев отказаната регистрация на партията си: „Когато си гласувал срещу Пеевски, когато си бил срещу течението в БСП, когато си говорил срещу ДПС (когато те бяха в най-силните си години), когато си победил ГЕРБ в Младост, когато си внесъл законопроект, който политическата класа и системата не искат, тя ти отмъщава“.

Кадиев разказа, че документите за регистрация са подадени на 12 септември миналата година в Софийски градски съд. Последвало насрочване на заседанието с продължителност 2 месеца и 20 дни, а за финал – отказ с „формални аргументи“. За сравнение Кадиев спомена, че решението за „Да, България“ е отнело времето от 13-и до 30-и януари. Освен това на първата инстанция прокуратурата се произнесла, че всичко в устава на партията „Нормална държава“ е наред, но след решението на СГС, Върховна касационна прокуратура неочаквано открила „проблеми“. Кадиев попита защо ВКС е регистрирал партията на Лютви Местан – „човек, който влезе в турското посолство и който за мен няма никакво място в българската политика“.

Георги Кадиев е категоричен, че с отказаната регистрация на партията му Софийски градски съд и Върховния касационен съд са изпълнили политическа поръчка: „Едни хора вече са си наместили изборите. Едни хора вече знаят кой ще спечели, вече са си обмислили и колко ще са им субсидиите… Изведнъж се появява някакъв си Георги Кадиев, някаква си „Нормална държава“, и се опитва да обърка нещо“. Кадиев заяви, че това решение „насила го тика“ в посоката, която е трябвало да тръгне от самото начало: „Сега ще направим инициативни комитети навсякъде, ще се явим като мажоритарни кандидати навсякъде, и в следващия парламент нашите хора ще работят първо за едно единствено нещо – промяна в Изборния кодекс и отиване на мажоритарни избори“.

„Донякъде съм благодарен на съдбата. Това е подарък от съдбата. Ние вече не се борим за субсидия, защото инициативните комитети нямат субсидия, ние се борим чисто мажоритарно – ако хората ни изберат, изберат. И нашата цел е много ясна – в следващия парламент, промяна на Изборния кодекс. Като искат война, ще получат война“, каза на финала Кадиев.

Цялото предаване от 1 февруари 2017 г.