enbg

Генка Шикерова, 2 април 2014 г.

2.4.2014 | коментара

Актуален гост в „Шоуто на Слави“ беше журналистът Генка Шикерова. Слави Трифонов оказа подкрепа на водещата на сутрешния блок на bTV, след като беше извършен втори палеж на нейна кола в рамките на половин година.

Пред Слави Генка Шикерова сподели, че вече е с „опит“ и затова не се е разстроила след палежа на автомобила й в нощта на 1 април. „В началото не може да реагираш, емоциите идват след това“, обясни водещата на „Тази сутрин“ и допълни: „Нямам реална представа за това какво точно се случва – стоиш и гледаш отстрани и виждаш – има пожар – да, трябва да видиш какво да направиш след това, защото предишния път колата гореше под една тераса и не знам ще гръмне ли, няма ли да гръмне…“ Генка Шикерова призна, че родителите й, както и съпругът й са по-притеснени от нея. Дъщеричката й пък я попитала: „Мамо, къде ти е колата?“ – разказа още Генка, която в момента е бременна с второ дете.

Генка Шикерова сподели, че е трогната от подкрепата на колегите й журналисти, включително и на тези от конкурентните медии. Генка довери, че Ани Цолова, с която поддържа приятелски отношения, е изразила позиция пред нея, че палежът е атака срещу системата.

Относно подозренията си за извършителя на престъплението, Генка смята, че може да е всякакъв, включително и някой, който просто не я харесва или тя го дразни по някакъв начин. Журналистът сподели още, че не открива никакви лични причини за извършеното посегателство. Тя вече се е убедила, че атаката е насочена към нея, след като при първия палеж е имала надеждата да е случайност. Генка Шикерова информира, че всъщност прокуратурата е прекратила производството по първия палеж, поради липса на доказателства.

В края на разговора със Слави Генка Шикерова заяви категорично, че случилото се по никакъв начин няма да я накара да промени начина си на живот, както и начина си на работа.

Цялото предаване от 2 април 2014 г.