enbg

Гвинейката Айсату пристигнала в България след случайна среща на плажа

10.6.2010 | коментара

10 юни 2010 г.

Гвинейката Айсату Диало влезе в студиото с емблематичната си усмивка и сподели, че е свикнала с камерите и вече хората я разпознават по улиците, което ги кара да изглеждат „по-тъпи”, питайки я „ъъъ, ти ли си?” Айсату каза, че е от 6 години в България и обясни подробно как е попаднала тук:
„Една прекрасна вечер излязох на разходка по плажа в Гамбия, където живее майка ми, и срещнах мъжа ми. ” На допълнението на Слави, че тогава е избухнала любовта, Айша отвърна: „Е, чак любов не бих казала…”

„Първата вечер, когато се срещнахме, той гледаше залеза и аз, разхождайки се, седнах на няколко метра от него. Той се приближи и започна да ми говори на английски. Аз разбирах, но не можех да му отговоря добре.” Оказало се, че бъдещият й съпруг живее при друга жена от Гвинея, всичко между тях било само приятелско, но три дни по-късно „белият човек” се срещнал с бащата на Айша, който му казал, че няма право да спи с нея преди да се ожени. Два дни след като „си помислил по въпроса” той се върнал и обяснил, че е готов да се жени. Така след като се запознали на 17-ти, на 27 двамата се оженили.

Айсату разказа, че семейството й в Гвинея било мюсюлманско – там мъжете имали право на по четири жени, но някои си имали и повече от четири, защото не гледали Корана, а всеки си правел каквото иска. Баща й има три жени, като от негова страна Айсату има 6 братя и 8 сестри, а от страната на майка си – общо 7 братя и сестри. Най-уважаваната жена в Гвинея била „най-новата”.

Една от мечтите на Айсату – първото й дете да е момиче и да го кръсти на майка си, се реализирала на 1 януари 2008 г., когато се родила дъщеря й Фатима. Именно Фатима, чрез майка си, зададе четири въпроса на Слави, които звучаха така:
Кога оплешевя?
Кога ще ме запознаеш с бате Енчо?
Остават ли ти парички за сладолед?
С тесла ли ще ти махат пироните от краката?

Изненадата на Айша към Слави бяха един ангорски заек на 45 дни и един папагал – подарък за водещия. Подаръците Айсату обоснова така: „понеже зайците много раждат, а където има деца, има и жена… така че време ти е да се жениш”. За папагалът гвинейката каза, че го избрала защото Слави обича много да говори и иска да има някой, който да му помага след няколко години.

Оценката на журито за Айсату беше пълна шестица.