enbg

Вокално студио „Нуша“ – кастинг за подгряваща група, 19 февруари 2015 г.

19.2.2015 | коментара

Вокално студио „Нуша“ взе участие в четвъртия ден от кастинга за подгряваща група за концерта на Ку-ку бенд. Пред комисията в състав: Евгени Димитров, Цветан Недялков, Георги Милчев-Годжи и Филип Станев те представиха песента „Крива коза“.

Ръководителят Нели Андреева разказа, че вокалното студио е кръстено на жена, живяла 15 години в Япония. По думите на Нели Андреева тя е направила много за българския фолклор и по тази причина формацията носи името й. Вокално студио „Нуша“ изпълнява репертоар, писан специално за него. Освен това черпи вдъхновение и материали от стари сборници с народна музика.

Изпълнението на „Нуша“ остави комисията почти безмълвна. Евгени Димитров обърна внимание, че музикалните интервали в песента „Крива коза“ се пеят изключително трудно и за тях се изисква висша вокална техника и много развит музикален слух. Цветан Недялков призна, че трудно може да намери думи след това, което е чул. „Беше красиво“, каза на финала Годжи.

В края на предаването комисията гласува с 4 гласа „ДА“ и по този начин вокално студио „Нуша“ продължи напред в следващия етап на кастинга.