enbg

Шоуто на Слави, 27 февруари 2012 г. – кастинг „Война на думи“ 1

27.2.2012 | коментара

Ученик говори за синдрома К.И.Ф.Л.А., зъботехник – за световната конспирация, ясновидец – за „галактическия папа” Бойко Борисов, интериорен дизайнер даде професионалното си мнение за студиото на Шоуто, а студентка се обяви против сексуалната моногамия – това е малка част от случилото се в първия ден на кастинга за проекта „Война на думи”. Слави Трифонов и сценаристите интервюираха желаещите да водят спор по телевизията в проекта „Война на думи“.

17-годишният ученик Радослав Лазаров изрази мнение, че визията на поп-фолк певиците и надпреварата между тях коя да е по-екстравагантна, рефлектирало върху обикновените момичета. Така се е появил и той разтълкува абревиатурата като – „Капризничещ индивид с фрапираща лицева аномалия”.

Любомир Цветанов, зъботехник на 40 г., говори за световната конспирация. По думите му засега тя го преследвала само в главата, но се стабилизирал: „Не се обръщам назад като ходя, возя се в градския транспорт спокойно.”

„Правя най-добре резервациите за вечеря” – отговори Елена Ромеле на въпроса на Слави Трифонов защо мъжът й я издържа. Елена Ромеле е психолог и дори направи психологически портрет на водещия на Шоуто: „Адски чувствителен, много раним, не но го показваш, правиш се на много велик, защото се страхуваш да не бъдеш наранен.” Слави разреши Елена да му зададе един въпрос. Тя го попита: „Има ли нещо в природата ти или назад във времето, което да те е направило в такава степен единак?” Слави Трифонов заяви, че въпросът е много личен и не пожела да отговори пространно на него, но каза: „Наистина се плаща цена и тази цена обикновено е в личен план.”

32-годишният Пламен Запрянов даде отговор на въпроса как се става фен на футболен отбор. Преди години заедно с много негови съграждани изпращали писма на футболни отбори, в които им пишели, че са техни привърженици. Английският „Ипсуич” отговорил само на Пламен, дори му изпратили плакат, значка и списание. „Щом само на мен са пратили – това са моите хора”, обясни той защо до ден днешен симпатизира на „Ипсуич”. По този повод Слави Трифонов му подари сувенири от „Шоуто на Слави” и с това бе скрепена двустранната дружба.

Пламен Запрянов сподели, че се занимава с изкупуване на желязо и цветни метали, а клиентите му били предимно цигани. Често ходел на съдебни дела, защото материалите се оказвали крадени. Слави Трифонов се „учуди”, че циганите се занимавали с кражби, на което Пламен отговори: „Както казват те: „Истина пред Бога ти казвам!”

Най-младият кандидат за „Война на думи” – 10-годишната Цветелина Ангелова, отговори на Слави Трифонов по какво определя „добрите съученици” – „по оценки и че не се бият в училище.” Иван Кулеков попита малката Цветелина дали знае какво е АСТА. „За свалянето в интернет” – каза тя, а на последвалия нов въпрос отговори: „Мисля, че трябва да се свалят тези неща.” Оказа се, че така мисли и питащият.

Динка Желязкова говори за един обществено значим проблем. Тя се е заела със задачата да информира защо спешният телефон 112 трябва да работи и с SMS–и. Динка разказа историята на човек, говорещ чрез ларингофон и получил инсулт, който допълнително засегнал говора му. Човекът опитал да се свърже със 112, но оттам му казали да се научи да говори и тогава да звъни. Слави Трифонов сподели, че не се е замислял за този проблем и адмирира инициативата на Динка Желязкова.

Румен Боянов, който преди се е занимавал с „някои тайни далавери”, говори за годината на Дракона. Според Румен Драконът е на наша страна и не само можем да стигнем американците, а и да ги надминем. „Бойко е много важен човек, не случайно му казват „галактическия папа”. Може да направи много за България с информация отгоре, … може да му се каже чрез човек” – смята кандидатът, който се увлича по езотеричното.

Ивайло Герасимов сподели, че работи в банка, защото не е узрял за порноиндустрията. „Като бях малък, понеже се занимавах с футбол, и казах на майка ми и на съседи: „Ако не стана футболна звезда, ще стана порно звезда” – спомня си участникът в кастинга. Ивайло Герасимов, за когото стана ясно, че е кръстил имейла си „гъзенце”, смята, че няма нищо лошо да изкарваш пари от нещо, което може да ти доставя удоволствие.

Генчо Гоев, който работи като интериорен дизайн, даде професионалната си оценка „зле“ за студиото на Шоуто. „Този камък никакво място няма тука, има далеч по-атрактивни облицовки – модерни, 21-ви век, диванът не е cool” –изрази мнението си пред Слави Трифонов Генчо Гоев. Кандидатът за „Война на думи” не пожела да прави повече коментари по тази тема и въпроса на Филип Станев за „отварачката за бири” (б.а. логото на Шоуто) не намери своя отговор.

24-годишната Десислава Атанасова говори за реформите в МВР и протестите на полицаите. По темата за полицаите тя разсъждава така: „Работят по-малко от другите, протестираха за намаляване броя на заплатите при пенсия. В крайна сметка – всички работят, всички извършват някакъв труд, всички плащат данъци, защо трябва да получават повече и да работят по-малко от останалите? През годините, в които служат, получават много други социални придобивки, които обикновените работници не получават. Всеки си е подал молбата за работа, те не са там по задължение, те сами са пожелали да работят това и предполагам са осъзнавали какъв риск поемат.”

Студентката в УНСС Елица Борисова се обяви против сексуалната моногамия. „Сексът е физически акт и чисто интуитивно в някакъв момент имаме нужда от него, заради конфликт във връзката например.” – мисли Елица. Тя не вижда проблем човекът, с когото е обвързана, да има други сексуални партньори, това нямало нищо общо със съвместните им планове.

Заради 1500 – 1700 общо жители на Ивайловград участва във „Война на думи” 18-годишната Светлана Иванова. „Сега всички ще узнаят, че аз съм тук и е такова готино” – изрази радостта си ученичката. Пред интервюиращите тя предложи футболните срещи да се провеждат мъже срещу жени. Според нея жените са по-добри във всичко, а Филип Станев допусна, че жените могат да победят българските мъже футболисти.

Кастингът за „Война на думи” продължава и следващите вечери, точно в 22:30 ч., в „Шоуто на Слави”.