enbg

Веселин Картунков, 11 ноември 2014 г.

11.11.2014 | коментара

Гостуването на боксьора Веселин Картунков в „Шоуто на Слави“ започна с писмото, което спортистът изпратил преди 10 дни на електронната поща на предаването. Ето какво прочете водещият Иво Сиромахов:
„Здравейте, казвам се Веселин Картунков и съм професионален боксьор. Като професионален боксьор съм единствения в България, в категорията си без загуба с няколко победи. За това получих предложение да се бия за балканската титла. Мачът ще се състои на 6 декември в Македония. Аз приех, като предварително ми бяха казали, че условията ще бъдат много добри, с много добро заплащане. Не след дълго, моят мениджър получил e-mail, в който се казва, че условията по отношение на заплащането остават същите, но ще трябва да загубя в третия рунд с лекарска забрана, което беше шок за мен, защото виждах своя шанс. Сега виждам друг шанс. Шанс да се противопоставя на тази порочна практика, като приема мача, но не го играя по техните правила. Шанс всичко това да стане публично, защото вярвам, че ако една пеперуда разпърха крила на единия край на света, ще предизвика ураган на другия. Просто трябва да имаме смелостта да го направим, независимо от последствията. За това реших да се обърна към вас, защото все още вярвам, че човек трябва да преследва мечтите си и да не се продава притиснат от обстоятелствата. Защото повечето хора в България заради ниския си стандарт, погълнати от ежедневието и обезверени, са принудени да затварят очите си и да правят компромиси със себе си. Защото съм боец и искам да имам бъдеще не на страхливец и когато се обърна назад, да не се срамувам от нищо. Защото много момчета с бъдеще са продавали мачовете си, за да могат да изведат гаджето вечерта. Аз обаче няма да го направя, ще се боря, няма да допусна да ми казват кое е правилно, ако виждам, че то не е.“

В студиото на „Шоуто на Слави“ Веселин Картунков каза, че се състезава в полутежка категория – до 89,900 кг. Боксьорът призна, че първо бил шокиран от условието на организаторите, с което те искат да падне, за да може да си получи парите. След това обаче той решил да не играе по техните правила.
Веселин Картунков няма доказателство за „офертата“, но би предизвикал всеки, който го обвини, че лъже, да се явят заедно на детектора на лъжата. Картунков приема отстояването на позицията си срещу уговорения мач като кауза и смята честно да се бори за въпросната титла. Той предизвика македонския боксьор и организаторите на мача за „честен двубой на неутрална територия“, въпреки че е склонен да се боксира и в Македония, ако го уверят, че всичко ще е честно.

Веселин Картунков е от Габрово, занимава се със спорт от 6-годишен и е професионален боксьор от около година. В събота ще стиска палци на Кубрат Пулев да победи Владимир Кличко. Според него, особено в тежка категория, един удар може да реши всичко.

Цялото предаване от 11 ноември 2014 г.